Welkom bij EnergieTechniek Friesland

Elektrische verwarming met infrarood voor huis en tuinhuis

Infraroodverwarming laten installeren

Elektrische verwarming met Infrarood is een ideaal alternatief voor gasgestookt verwarmen met c.v en radiatoren. Daarnaast wordt infrarood verwarming veel gebruikt als bijverwarming of op plekken waar geen centrale verwarming aanwezig is zoals in je tuinhuis of onder je overkapping.

Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact of stroompunt om je infrarood panelen of heater op aan te sluiten. Verwarmen met infrarood om ’s avonds lekker lang te loungen in je tuin zonder het koud te krijgen. Of op plekken waarbij leidingwerk geen optie is, is infraroodverwarming de ideale oplossing zijn.

Voordelen van infrarood verwarming

De grote voordelen van verwarmen met infrarood vergeleken met gas:

  • CO2-neutraal, dus milieuvriendelijk
  • Lage energiekosten
  • Lange levensduur
  • Prachtig design en uitstraling
  • Onderhoudsvrij
  • Geen luchtbeweging, dus minder stof en pollen
  • Direct plaatselijk verwarmen
  • Ook geschikt als bijverwarming

Nadelen van infrarood? Eigenlijk bijna niet een, behalve dat je de snoeren weg moet werken als je de panelen aan de wand hangt. Gelukkig hebben we hier genoeg oplossingen voor.

EnergieTechniek Friesland plaatst en installeert infrarood verwarming bij woningen en bedrijven door heel Friesland

Infrarood panelen zijn energiezuinig

Als je energie wilt besparen met behulp van infraroodverwarming is het van groot belang dat deze op een slimme manier worden aangestuurd. Dit doe je met een slimme thermostaat en aanwezigheidssensoren. De aanwezigheidssensoren zorgen ervoor dat een hogere gevoelstemperatuur snel wordt bereikt (5 á 10 minuten) wanneer er iemand in de ruimte is. Met de slimme thermostaat plan je bijvoorbeeld in dat de panelen een half uur voor aankomst aan worden gezet. Zo kom je in een heerlijk verwarmde woning.

Soorten Infrarood Panelen

Bij EnergieTechniek Friesland bieden we verschillende soorten infrarood panelen aan. Van efficiënte infrarood donkerstralers tot panelen met dimbare ledverlichting, we hebben een breed assortiment zodat er altijd een systeem is dat past bij jouw wensen.

i

Technische Specificaties Infraroodpanelen

Onze infrarood panelen variëren in wattage, afmetingen en materialen. De productspecificaties en het artikelnummer van elk paneel zijn beschikbaar voor uw gemak.

Vergelijking met Traditionele Verwarming

Infrarood verwarming is niet alleen energiezuinig maar ook CO2-neutraal, waardoor het een duurzaam alternatief is voor traditionele gasverwarming.

Het Installatieproces

Onze vakkundige monteurs hebben jarenlange ervaring met het installeren van infraroodpanelen. Het installatieproces omvat eventueel meerwerk zoals extra bedrading trekken en het aanbrengen van kabelgoten. Alle benodigde certificaten worden verstrekt na installatie.

Energieverbruik en Kosten

Met een slimme thermostaat en wifi thermostaat kun je het energieverbruik efficiënt beheren. Dat zorgt voor lagere energiekosten op de lange termijn.

Garantie en Onderhoud

Onze infrarood panelen zijn onderhoudsvrij en komen met een uitgebreide garantie. Voor eventuele problemen is er altijd een monteur beschikbaar.

Gebruikerservaringen

We hebben talloze tevreden klanten in de provincie Friesland en daarbuiten. Neem contact met ons op voor eerlijk advies op maat en lees onze klantreviews voor meer inzicht.

Extra Diensten

Je kunt bij ons ook terecht voor aanvullende diensten zoals het installeren van draadloze thermostaten, inbouw thermostaten en smart switches om jouw verwarmingssysteem nog efficiënter te maken.

Plaatsing van infrarood panelen

Bij het plaatsen van infraroodverwarming is het van groot belang dat de panelen een juiste plaats krijgen. Hiermee voorkom je dat er koude zones in je huis of kantoor ontstaan. Het formaat van de panelen speelt ook een grote rol. Als het paneel te klein is wordt de ruimte simpelweg niet voldoende verwarmt.

EnergieTechniek Friesland heeft jaren ervaring met het adviseren en het efficiënt plaatsen van infraroodpanelen in woningen en bedrijfspanden. Vraag gerust om advies als je meer wilt weten over alle mogelijkheden tot plaatsing van infrarood panelen.

Advies over het plaatsen van elektrische verwarming nodig?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en onze adviseur gaat alle opties stap voor stap met je langs om de beste keuze te maken.

Is infraroodstraling wel veilig?

Bij straling denk je misschien meteen aan gevaar. Maar niets is minder waar. De straling van de infraroodpanelen is 100% veilig. Langgolvige infraroodstraling van infrarood stralingspanelen (IR panelen) verwarmt de huid wel, maar gaat er niet doorheen. Infraroodcabines worden juist vanwege de positieve effecten gebruikt bij huidproblemen als acne, eczeem en cellulitis. Ook zou infraroodwarmte goed zijn voor de bloeddrukregulatie, cholesterol verlagen, pijn bij reuma en artrose verlichten.

Veiligheid in huis in uiteraard ook van belang. Elk paneel is daarom voorzien van temperatuurbeveiliging. Deze beveiliging zorgt ervoor dat de temperatuur van het paneel niet te hoog wordt. Zodra er een te hoge temperatuur wordt bereikt, slaat de stroomtoevoer uit en stopt het paneel met verwarmen.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Infrarood verwarming werkt op elektriciteit. Hierdoor is het een duurzame oplossing voor het verwarmen van ruimtes in woningen, kantoren en bedrijfshallen. Infrarood panelen zijn niet alleen duurzaam, ze zijn ook nog eens milieuvriendelijk. Dit komt doordat infraroodverwarming geen CO2-uitstoot, zoals met gas wel het geval is.

IR-panelen worden steeds zuiniger. Wil je echt duurzaam bezig zijn, dan kun je met zonnepanelen je eigen groene stroom opwekken. Die stroom kun je opslaan met een thuisaccu voor zonnepanelen om ook in de avond en nacht je IR-panelen van duurzame stroom te blijven voorzien.

Plaatsing van terrasstralers of infrarood panelen

Infraroodpanelen kunnen overal geplaatst worden. In huis, op kantoor of in een bedrijfshal. Zolang er maar een geschikte muur of een plafond aanwezig is om de panelen aan te bevestigen. Ook een thermostaat voor de aansturing van de panelen kan draadloos worden geplaatst waar jij dat wilt.

Ook is de plaatsing belangrijk om koude zones te voorkomen. Hang je een infrarood paneel boven je eettafel? Dan worden je benen niet verwarmd omdat de tafel de infraroodstralen tegenhoudt.

De elektricien van EnergieTechniek Friesland adviseert je graag over de mogelijkheden en plaatsing van infrarood heaters of verwarmingspanelen.

Infraroodverwarming binnen of buiten nodig?

Alle Diensten van ET-F BV

Infrarood verwarming installeren

Elektrische laadpalen installeren

Energieopslag thuisaccu’s plaatsen

Zonnepanelen plaatsen

Airco voor thuis

Warmtepompen

Warmtepompboilers

Infrarood verwarming laten installeren

EnergieTechniek Friesland is expert op het gebied van infraroodverwarming voor binnen en buiten. Nadat je wensen bekend zijn, installeren we op efficiënte manier de infrarood panelen op de wand of plafond. Zo haal je het meeste rendement uit de panelen én op een energiezuinige manier.

Ook bij kantoren met een systeemplafond monteren we probleemloos infrarood panelen ter vervanging van de centrale verwarming. Deze panelen hebben een speciale afmeting ter vervanging van de originele plafondplaat.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van infraroodverwarming? Misschien wel in combinatie met zonnepanelen en eventueel je eigen energieopslag met de thuisaccu? Neem dan snel contact met ons voor kosteloos advies of een scherpe offerte op maat.

Reviews van onze klanten

Bekijk hier de meest recente beoordelingen van EnergieTechniek Friesland.

Zeer professioneel werden onze zonnepanelen geplaatst en faber is zeker aan te raden! Top service ...
Lees meer
Gerben De Vries
Zeer professioneel werden onze zonnepanelen geplaatst en faber is zeker aan te raden! Top service en kwaliteit
Top service en kwaliteit
Gerben De Vries
Arjan reageert snel en deskundig. Ik kon snel een afspraak maken en alles is...
Lees meer
Bart Waldram
Arjan reageert snel en deskundig. Ik kon snel een afspraak maken en alles is keurig netjes aangelegd en geïnstalleerd. Een aanrader.
Installatie elektrische auto-oplader
Bart Waldram
Arjan gaat professioneel en behulpzaam te werk. Hij gaat net zo lang door tot de ...
Lees meer
Joost Jongen
Arjan gaat professioneel en behulpzaam te werk. Hij gaat net zo lang door tot de oorzaak van het probleem gevonden is. Arjan is betrokken en een fijn persoon om mee te werken.
Herstel van elektrische stroom
Joost Jongen
Arjan Faber heeft bij ons uitstekend werk verricht. Snel en vakkundig heeft hij de opdracht ...
Lees meer
Hans Geleijnse
Arjan Faber heeft bij ons uitstekend werk verricht. Snel en vakkundig heeft hij de opdracht uitgevoerd en was ook bereid nog wat extra's te doen. We kunnen hem van harte aanbevelen, een echte vakman.
Een echte vakman
Hans Geleijnse
Heel erg tevreden met deze service die ik heb gehad voor de electra installatie in ...
Lees meer
Marloes Jellema
Heel erg tevreden met deze service die ik heb gehad voor de electra installatie in mijn keuken. Goede communicatie, fantastisch werk, en ook wanneer er nog iets op het laatste moment aangepast moest worden konden ze dit nog speciaal doen. Heel erg bedankt voor alles. En zeker dat ik dit bedrijf aanraad aan andere mensen.
Installatie van stopcontacten en schakelaars
Marloes Jellema
Arjan is een prettige man in omgang en communicatie. Geeft duidelijk advies en werkt snel ...
Lees meer
G Bi
Arjan is een prettige man in omgang en communicatie. Geeft duidelijk advies en werkt snel en vakkundig.Wij hebben de groepenkast laten vervangen door hem. Van te voren is hij wezen kijken en hebben we onze wensen met hem besproken. Hiervoor is een configuratie bedacht en heeft hij deze uitgevoerd. De perilex aansluiting voor de inductieplaat heeft hij nog gecontroleerd en aangepast en duidelijke instructies gegeven hoe de stekker van de plaat er straks moet komen uit te zien. We hadden ook wat problemen met draden trekken waar hij ook even bij had geholpen. De oude groepenkast heeft hij keurig afgevoerd.
Elektrisch paneel vervangen of upgraden
G Bi
Arjan heeft bij ons een extra groepenkast geplaatst, zie er netjes en verzorgd uit. Ook ...
Lees meer
Egbert kuipers
Arjan heeft bij ons een extra groepenkast geplaatst, zie er netjes en verzorgd uit. Ook kwam hij met een mooie oplossing om de keuken aan te sluiten op bestaande groepen kast. Echt topwerk en goed overleggend omtrent de werkzaamheden. Zeker een aanrader.
Zeker een aanrader
Egbert kuipers
ET-F heeft de aanleg van een wallbox verzorgd naar volle tevredenheid. Goed afspraken mee te ...
Lees meer
Gerard Spoelstra
ET-F heeft de aanleg van een wallbox verzorgd naar volle tevredenheid. Goed afspraken mee te maken en werk is vlot uitgevoerd en keurig afgewerkt!
Volle tevredenheid
Gerard Spoelstra
Echt een top bedrijf. We zijn goed geïnformeerd door Arjan. Over de mogelijkheden...
Lees meer
Wybe Dekkinga
Echt een top bedrijf. We zijn goed geïnformeerd door Arjan. Over de mogelijkheden wat er allemaal mogelijk was. En vrij snel konden de panelen geleverd worden. De installatie wordt vakkundig gedaan door Arjan zelf en zijn medewerker.
Echt een top bedrijf
Wybe Dekkinga
Arjan heeft ons geholpen om de groepenkast te vervangen, hoewel het geen gemakkelijke klus was ...
Lees meer
Anna Pochynok
Arjan heeft ons geholpen om de groepenkast te vervangen, hoewel het geen gemakkelijke klus was in ons huis, rekening houdend met alle details. Arjan is een zeer professionele en aardige man, we waren erg blij om met hem te werken.
Zeer professionele en aardige man
Anna Pochynok
Arjan, Milan en Evert hebben keurig werk afgeleverd. (plaatsen van zonnepanelen). Alledrie prettig in de ...
Lees meer
Semko Posthuma
Arjan, Milan en Evert hebben keurig werk afgeleverd. (plaatsen van zonnepanelen). Alledrie prettig in de omgaan, afspraken worden nagekomen en alles wordt netjes geinstalleerd. Een aanrader!
Plaatsen van zonnepanelen
Semko Posthuma
Een TOP bedrijf, Arjan ,Milan, Evert super vriendelijke ,installateurs, die ook nog eens...
Lees meer
r.a. bouma
Een TOP bedrijf, Arjan ,Milan, Evert super vriendelijke ,installateurs , die ook nog eens super netjes werken. Ze hebben bij mij zonnepanelen geplaatst, geen wachttijden zoals bij de grote bedrijven. Arjan legt alles duidelijk uit, hiervoor neemt hij alle tijd. Arjan Faber is de eigenaar, ik heb zelden ,een baas ontmoet die zo correct met de klant omgaat. Binnenkort krijg ik een offerte voor een warmtepomp en u raadt het al ook weer bij dit bedrijf. Kortom, Super mensen, super kwaliteit , enorm veel geduld en alles met een glimlach. Ik, kan met een goed gevoel gaan slapen ,want alles is geïnstalleerd volgens de regels en met de juiste ervaring en een glimlach. ,Arjan heeft 20 jaar ervaring in de elektrotechniek. Bedankt Arjan, Milan, Evert TOP
Een TOP bedrijf
r.a. bouma