Elektrische verwarming met infrarood voor huis en tuinhuis

Levering én installatie op locatie in heel Friesland

ET-F

Advies

Wij geven altijd een helder advies passend bij jouw situatie
ET-F

Vakkundig

Onze monteurs hebben jarenlange kennis en ervaring
ET-F

Veiligheid

Zeer veilige installatie door gebruik van A-merk materialen

Infraroodverwarming laten installeren

Elektrische verwarming met Infrarood is een ideaal alternatief voor gasgestookt verwarmen met c.v en radiatoren. Daarnaast wordt infrarood verwarming veel gebruikt als bijverwarming of op plekken waar geen centrale verwarming aanwezig is zoals in je tuinhuis of onder je overkapping.


Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact of stroompunt om je infrarood panelen of heater op aan te sluiten. Verwarmen met infrarood om 's avonds lekker lang te loungen in je tuin zonder het koud te krijgen. Of op plekken waarbij leidingwerk geen optie is, is infraroodverwarming de ideale oplossing zijn.


Op de foto van onze leverancier Quality Heating zie je de toepassing van infraroodpanelen om een vergaderruimte te verwarmen.

Elektrotechniek Franeker plaatst en installeert infrarood verwarming
bij woningen en bedrijven door heel Friesland

Voordelen van infrarood verwarming

De grote voordelen van verwarmen met infrarood ten opzichte van gas:

  • CO2-neutraal, dus milieuvriendelijk
  • Lage energiekosten 
  • Lange levensduur
  • Prachtig design en uitstraling
  • Onderhoudsvrij
  • Geen luchtbeweging, dus minder stof en pollen
  • Direct plaatselijk verwarmen
  • Ook geschikt als bijverwarming


Nadelen van infrarood? Eigenlijk bijna niet een, behalve dat je de snoeren weg moet werken als je de panelen aan de wand hangt. Gelukkig hebben we hier genoeg oplossingen voor.

Infrarood panelen zijn energiezuinig

Als je energie wilt besparen met behulp van infrarood verwarming is het van groot belang dat deze op een slimme manier worden aangestuurd. Dit doe je met een slimme thermostaat en aanwezigheidssensoren. De aanwezigheidssensoren zorgen ervoor dat een hogere gevoelstemperatuur snel wordt bereikt (5 á 10 minuten) wanneer er iemand in de ruimte is. Met de slimme thermostaat plan je bijvoorbeeld in dat de panelen een half uur voor aankomst aan worden gezet. Zo kom je in een heerlijk verwarmde woning.

Plaatsing van infrarood panelen

Bij het plaatsen van infraroodverwarming is het van groot belang dat de panelen een juiste plaats krijgen. Hiermee voorkom je dat er koude zones in je huis of bedrijfspand ontstaan.

Het formaat van de panelen speelt ook een grote rol. Als het paneel te klein is wordt de ruimte simpelweg niet voldoende verwarmt.

Elektrotechniek Franeker heeft jaren ervaring met het adviseren en het efficiënt plaatsen van infraroodpanelen in woningen en bedrijfspanden. Vraag gerust om advies als je meer wilt weten over alle mogelijkheden tot plaatsing van infrarood panelen.

Is infraroodstraling wel veilig?

Bij straling denk je misschien meteen aan gevaar. Maar niets is minder waar. De straling van de infraroodpanelen is 100% veilig. Langgolvige infraroodstraling van IR-panelen verwarmt de huid wel, maar gaat er niet doorheen. Infraroodcabines worden juist vanwege de positieve effecten gebruikt bij huidproblemen als acne, eczeem en cellulitis. Ook zou infraroodwarmte goed zijn voor de bloeddrukregulatie, cholesterol verlagen, pijn bij reuma en artrose verlichten.


Veiligheid in huis in uiteraard ook van belang. Elk paneel is daarom voorzien van temperatuurbeveiliging. Deze beveiliging zorgt ervoor dat de temperatuur van het paneel niet te hoog wordt. Zodra er een te hoge temperatuur wordt bereikt, slaat de stroomtoevoer uit en stopt het paneel met verwarmen. 

Advies over het plaatsen van elektrische verwarming nodig?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en onze adviseur gaat alle opties stap voor stap met je langs om de beste keuze te maken. 

Duurzaam en milieuvriendelijk

Infrarood verwarming werkt op elektriciteit. Hierdoor is het een duurzame oplossing voor het verwarmen van ruimtes in woningen, kantoren en bedrijfshallen. Infrarood panelen zijn niet alleen duurzaam, ze zijn ook nog eens milieuvriendelijk. Dit komt doordat infraroodverwarming geen CO2-uitstoot, zoals met gas wel het geval is.


IR-panelen worden steeds zuiniger. Wil je echt duurzaam bezig zijn, dan kun je met zonnepanelen je eigen groene stroom opwekken. Die stroom kun je opslaan met een thuisaccu voor zonnepanelen om ook in het donker je IR-panelen van duurzame stroom te blijven voorzien.

Plaatsing van terrasstralers of infrarood panelen

Infraroodpanelen kunnen overal geplaatst worden. In huis, op kantoor of in een bedrijfshal. Zolang er maar een geschikte muur of een plafond aanwezig is om de panelen aan te bevestigen. Ook een thermostaat voor de aansturing van de panelen kan draadloos worden geplaatst waar jij dat wilt.


Ook is de plaatsing belangrijk om koude zones te voorkomen. Hang je een infrarood paneel boven je eettafel? Dan worden je benen niet verwarmd omdat de tafel de infraroodstralen tegenhoud. 

De elektricien van Elektrotechniek Franeker adviseert je graag over de mogelijkheden en plaatsing van infrarood heaters of verwarmingspanelen.

Infrarood verwarming laten installeren 

Elektrotechniek Franeker is expert op het gebied van infraroodverwarming voor binnen en buiten. Nadat je wensen bekend zijn, installeren we op efficiënte manier de infrarood panelen op de wand of plafond. Zo haal je het meeste rendement uit de panelen én op een energiezuinige manier. 

Ook op kantoren met een systeemplafond monteren we probleemloos infrarood panelen ter vervanging van de centrale verwarming. Deze panelen hebben een speciale afmeting ter vervanging van de originele plafondplaat. 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van infrarood verwarming? Misschien wel in combinatie met zonnepanelen en eventueel je eigen energieopslag met de thuisaccu? Neem dan snel contact met ons voor kosteloos advies of een scherpe offerte op maat.

Infraroodverwarming binnen of buiten nodig?