Van Advies tot Plaatsing

Zakelijke Energieopslag

Installatie thuisaccu

Zakelijk stroom opslaan? Dat kan!

Energieopslag is de volgende stap in de verduurzaming. Steeds meer bedrijven en zakelijke klanten kiezen voor een batterij of stroomopslagsystemen. Met de toenemende populariteit van elektrische auto’s en sterk wisselende energieprijzen kunt u hier veel voordeel mee behalen. Minder afhankelijk zijn van het overbelaste stroomnet en de huidige subsidies zijn een goede reden om hier direct mee aan de slag te gaan.

Installatie thuisaccu
Installatie zonnepanelen

Energie en zonnepanelen voor uw bedrijf

Door een batterij te gebruiken voor energieopslag bent u minder afhankelijk van het net. Ook kunt u hiermee profiteren van Peak Shaving. Hiermee slaat u stroom op wanneer het goedkoop is of in overvloed aanwezig om het op een later moment te gebruiken. Met uw eigen zonnepanelen wekt u goedkope stroom op. Door deze op te slaan in een batterij voor later gebruik kunt u flink besparen op uw energiekosten.

Ook een thuisbatterij laten installeren?

Zakelijke Diensten

Laadpalen

Energieopslag

Zonnepanelen

CV Onderhoud

Voorbereiding installatie zonnepanelen

Subsidie voor zakelijke energieopslag

Er is sinds januari 2024 de Energie-investeringafstrek (EIA) vanuit de overheid. Met deze aftrek kunt u 40% van de investeringskosten aftrekken van de winst. Dit verlaagt de fiscale winst van uw bedrijf. Om hiervoor in aanmerking te komen moet uw energieopslag aan de volgende voorwaarden voldoen:

Een accu met een vermogen van ten minste 5 kVA en een capaciteit van ten minste 15 kWh, (eventueel) stroom/spanningsomvormer, (eventueel) regelsysteem. ​Accu’s van (interne) transportmiddelen komen niet in aanmerking.

De accu moet aangesloten zijn op een duurzame energieopwekinstallatie met een opgesteld vermogen van meer dan 15 kW, zowel de energieopwekinstallatie als de accu hebben dezelfde aansluiting op het elektriciteitsnet.

Onze adviseurs vertellen u er graag meer over. Ook wanneer u infraroodverwarming, warmtepompen of warmtepompboilers wilt aanschaffen, ontvangt u mogelijk subsidie.

Voorbereiding installatie zonnepanelen
Oplading auto's

Opgewekte energie opslaan in elektrische (bedrijfs)auto’s

Wist u dat ook elektrische auto’s gebruikt kunnen worden om zelfopgewekte energie op te slaan? Dit kan als u, of uw werknemers, in elektrische auto’s rijden die Vehicle-to-Home (VH2) ondersteunen. Dit heet bidirectioneel laden. 

Bidirectioneel laden stelt elektrische voertuigen in staat om energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Dit ondersteunt het balanceren van vraag en aanbod op het net en bevordert duurzame energiegebruik.

Dit kan voordelig zijn, met name voor bedrijven met meerdere bedrijfsauto’s. Wilt u meer weten over slimme energieopslag, of de aanschaf van zonnepanelen die dit mogelijk maken? Neem contact op met de experts van ET-F. We informeren u graag verder.

ET-F werkt alleen met A-merk materialen

Zonnepanelen

Wij werken met panelen van o.a. Trina, Jinko, Dmeg, Denim en LG

Omvormers

Wij werken met Solaredge omvormers en power-optimizers.

Montagemateriaal

Wij werken met Esdeq montagematerialen voor een ijzersterk montagesysteem.

Reviews ET-F

Bekijk hier de meest recente beoordelingen van EnergieTechniek Friesland >

Zeer professioneel werden onze zonnepanelen geplaatst en faber is zeker aan te raden! Top service ...
Lees meer
Gerben De Vries
Zeer professioneel werden onze zonnepanelen geplaatst en faber is zeker aan te raden! Top service en kwaliteit
Top service en kwaliteit
Gerben De Vries
Arjan reageert snel en deskundig. Ik kon snel een afspraak maken en alles is...
Lees meer
Bart Waldram
Arjan reageert snel en deskundig. Ik kon snel een afspraak maken en alles is keurig netjes aangelegd en geïnstalleerd. Een aanrader.
Installatie elektrische auto-oplader
Bart Waldram
Arjan gaat professioneel en behulpzaam te werk. Hij gaat net zo lang door tot de ...
Lees meer
Joost Jongen
Arjan gaat professioneel en behulpzaam te werk. Hij gaat net zo lang door tot de oorzaak van het probleem gevonden is. Arjan is betrokken en een fijn persoon om mee te werken.
Herstel van elektrische stroom
Joost Jongen
Arjan Faber heeft bij ons uitstekend werk verricht. Snel en vakkundig heeft hij de opdracht ...
Lees meer
Hans Geleijnse
Arjan Faber heeft bij ons uitstekend werk verricht. Snel en vakkundig heeft hij de opdracht uitgevoerd en was ook bereid nog wat extra's te doen. We kunnen hem van harte aanbevelen, een echte vakman.
Een echte vakman
Hans Geleijnse
Heel erg tevreden met deze service die ik heb gehad voor de electra installatie in ...
Lees meer
Marloes Jellema
Heel erg tevreden met deze service die ik heb gehad voor de electra installatie in mijn keuken. Goede communicatie, fantastisch werk, en ook wanneer er nog iets op het laatste moment aangepast moest worden konden ze dit nog speciaal doen. Heel erg bedankt voor alles. En zeker dat ik dit bedrijf aanraad aan andere mensen.
Installatie van stopcontacten en schakelaars
Marloes Jellema
Arjan is een prettige man in omgang en communicatie. Geeft duidelijk advies en werkt snel ...
Lees meer
G Bi
Arjan is een prettige man in omgang en communicatie. Geeft duidelijk advies en werkt snel en vakkundig.Wij hebben de groepenkast laten vervangen door hem. Van te voren is hij wezen kijken en hebben we onze wensen met hem besproken. Hiervoor is een configuratie bedacht en heeft hij deze uitgevoerd. De perilex aansluiting voor de inductieplaat heeft hij nog gecontroleerd en aangepast en duidelijke instructies gegeven hoe de stekker van de plaat er straks moet komen uit te zien. We hadden ook wat problemen met draden trekken waar hij ook even bij had geholpen. De oude groepenkast heeft hij keurig afgevoerd.
Elektrisch paneel vervangen of upgraden
G Bi
Arjan heeft bij ons een extra groepenkast geplaatst, zie er netjes en verzorgd uit. Ook ...
Lees meer
Egbert kuipers
Arjan heeft bij ons een extra groepenkast geplaatst, zie er netjes en verzorgd uit. Ook kwam hij met een mooie oplossing om de keuken aan te sluiten op bestaande groepen kast. Echt topwerk en goed overleggend omtrent de werkzaamheden. Zeker een aanrader.
Zeker een aanrader
Egbert kuipers
ET-F heeft de aanleg van een wallbox verzorgd naar volle tevredenheid. Goed afspraken mee te ...
Lees meer
Gerard Spoelstra
ET-F heeft de aanleg van een wallbox verzorgd naar volle tevredenheid. Goed afspraken mee te maken en werk is vlot uitgevoerd en keurig afgewerkt!
Volle tevredenheid
Gerard Spoelstra
Echt een top bedrijf. We zijn goed geïnformeerd door Arjan. Over de mogelijkheden...
Lees meer
Wybe Dekkinga
Echt een top bedrijf. We zijn goed geïnformeerd door Arjan. Over de mogelijkheden wat er allemaal mogelijk was. En vrij snel konden de panelen geleverd worden. De installatie wordt vakkundig gedaan door Arjan zelf en zijn medewerker.
Echt een top bedrijf
Wybe Dekkinga
Arjan heeft ons geholpen om de groepenkast te vervangen, hoewel het geen gemakkelijke klus was ...
Lees meer
Anna Pochynok
Arjan heeft ons geholpen om de groepenkast te vervangen, hoewel het geen gemakkelijke klus was in ons huis, rekening houdend met alle details. Arjan is een zeer professionele en aardige man, we waren erg blij om met hem te werken.
Zeer professionele en aardige man
Anna Pochynok
Arjan, Milan en Evert hebben keurig werk afgeleverd. (plaatsen van zonnepanelen). Alledrie prettig in de ...
Lees meer
Semko Posthuma
Arjan, Milan en Evert hebben keurig werk afgeleverd. (plaatsen van zonnepanelen). Alledrie prettig in de omgaan, afspraken worden nagekomen en alles wordt netjes geinstalleerd. Een aanrader!
Plaatsen van zonnepanelen
Semko Posthuma
Een TOP bedrijf, Arjan ,Milan, Evert super vriendelijke ,installateurs, die ook nog eens...
Lees meer
r.a. bouma
Een TOP bedrijf, Arjan ,Milan, Evert super vriendelijke ,installateurs , die ook nog eens super netjes werken. Ze hebben bij mij zonnepanelen geplaatst, geen wachttijden zoals bij de grote bedrijven. Arjan legt alles duidelijk uit, hiervoor neemt hij alle tijd. Arjan Faber is de eigenaar, ik heb zelden ,een baas ontmoet die zo correct met de klant omgaat. Binnenkort krijg ik een offerte voor een warmtepomp en u raadt het al ook weer bij dit bedrijf. Kortom, Super mensen, super kwaliteit , enorm veel geduld en alles met een glimlach. Ik, kan met een goed gevoel gaan slapen ,want alles is geïnstalleerd volgens de regels en met de juiste ervaring en een glimlach. ,Arjan heeft 20 jaar ervaring in de elektrotechniek. Bedankt Arjan, Milan, Evert TOP
Een TOP bedrijf
r.a. bouma