EnergieTechniek Friesland

Elektrische Installatie
Laten Aanleggen?

Elektrische Installaties voor Woningen en Bedrijfspanden

Laat je een huis of bedrijfspand bouwen of ga verbouwen? Dan is het belangrijk goed na te denken over de elektrische installatie. Je wilt tenslotte zeker weten dat alle stopcontacten op de juiste plek zitten. En dat je voldoende groepen in de meterkast hebt laten aanleggen. Je wilt daarbij rekening houden met zonnepanelen, laadpalen voor elektrische auto’s, plaatsing van witgoed, kookplaten en nog veel meer zaken.

Energietechniek Friesland heeft ruim 20 jaar ervaring in het aanleggen van elektrische installaties van A tot Z.

Van de tekentafel tot aan de oplevering zorgen we dat alles vlekkeloos verloopt. Je hebt daarbij 1 aanspreekpunt. Moet er tussentijds toch iets worden gewijzigd? Dan kunnen we dat allemaal in eigen huis regelen, zonder dat jij kostbare tijd verliest.

Ontwerpen van de elektrische installatie

Elektrische installaties voor nieuwbouw, verbouw of aanbouw nodig? Voordat je de elektrische installatie gaat aanleggen moet er goed nagedacht worden. Waar plaats je de stopcontacten voor je apparatuur? Welke apparatuur komt er en hoe zwaar is de belasting van het elektriciteitsnet? Het aanleggen van elektra is een klus waar veel voorbereiding in gaat zitten.

Niemand wil sleuven in zijn net behangen muren maken omdat er een stopcontact is vergeten. En het is ook niet fijn als jij net lekker in je nieuwe sauna zit en de stoppen doorslaan.

ET-F zorgt daarom voor een goed plan. Wat zijn jullie wensen, welke apparatuur wil je nu plaatsen, maar ook wat je in de toekomst misschien nog van plan bent aan te schaffen? Dit nemen we mee in de berekening. Denk hierbij aan zonnepanelen, warmtepomp, quooker, laadpaal, airco of infrarood verwarming. Groepen in de meterkast kun je nooit te veel hebben. Zeker bij stroom heb je liever wat te veel dan te weinig capaciteit om problemen te voorkomen.

Meer weten? Bel voor Advies

Elektriciteit aanleggen nieuwbouw of verbouw

Het aanleggen van elektra is een klus voor een elektricien. Stroom is levensgevaarlijk als je niet weet wat je doet. Daarnaast zijn er regels en richtlijnen waaraan een elektrische installatie moet voldoen. Mocht er ooit brand uitbreken door verkeerde installatie kan de verzekering zich beroepen op nalatigheid en besluiten niets uit te keren. Los van alle andere gevolgen moet je dat gewoon niet willen.

EnergieTechniek Friesland is gespecialiseerd in alles wat met elektra in en om je woning of bedrijfspand te maken heeft. Advies nodig voor jouw klus? Neem dan meteen contact met ons op.

Elektra aanleggen Nieuwbouw

Nieuwbouw woning gekocht? Meestal worden alle bouwwerkzaamheden dan voor je gedaan. Wil je dit liever in eigen beheer doen? Dan is EnergieTechniek Friesland de juiste partij. Naast het aanleggen van de elektrische installatie ontwerpen we ook de complete installatie voor je. Dit alles vertalen we naar een technische tekening waarmee iedereen op de bouw kan werken.

Van leidingwerk aanleggen en bedrading trekken tot aan het plaatsen van zonnepanelen, alles moet van tevoren uitgedacht zijn. ‘Even’ een stopcontact verplaatsen is veel werk en kan daarom flinke gevolgen hebben. Ook kun je leidingwerk voor bijvoorbeeld televisie of geluidsinstallatie en boxen mooi wegwerken als je hier over na hebt gedacht. Gelukkig weten we precies wat er nodig is om alle elektra mooi weg te werken en ervoor te zorgen dat jouw nieuw woning ook echt je droomhuis wordt.

Advies Over Elektrische installaties?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en onze adviseur gaat alle opties stap voor stap met je langs om de beste keuze te maken.

Elektra Aanpassen Verbouwing

Ga je verbouwen of aanbouwen? Ook dan is het belangrijk je elektra goed in kaart te brengen. Vaak wordt er ook apparatuur toegevoegd zoals bij een nieuwe keuken. Kan je huidige groepenkast dit aan of moeten er groepen bij geplaatst worden? Moet er misschien een 3 fase aansluiting aangemaakt worden?

Als dit allemaal bekend is kunnen de werkzaamheden starten en de werktekeningen worden gemaakt. Aan de hand van de tekeningen leggen we de installatie aan en zorgen we dat overal de juiste draden naartoe worden getrokken.

Alleen werkzaamheden aan de meterkast laten uitvoeren? Kijk op deze pagina als je extra groepen in de meterkast wilt laten aanleggen of de groepenkast vervangen.

Storingen en Reparatie Elektra

Met elektrische installaties in huis of je bedrijf kan altijd iets mis gaan. Er kan kortsluiting ontstaan door een defect apparaat. Je kunt een leiding raken als je een gat boort om een schilderijtje op te hangen. Of een stopcontact werkt op onverklaarbare wijze opeens niet meer. We maken van alles mee en kijken nergens raar van op. Wanneer een apparaat stuk is zoals je koelkast dan repareren wij die helaas niet voor je. Hiervoor kun je het beste een witgoed reparateur zoeken.

Wat we wel doen is de elektra storing voor je oplossen. Met onze 24-uurs service is EnergieTechniek Friesland snel ter plaatse bij storingen of problemen aan je elektrische installatie of meterkast in Friesland bij bedrijven en particulieren.

Periodieke inspectie elektrische installaties
SCIOS Scope 10 + Scope 12 NTA 8220-norm

Bij ET-F kun je ook terecht voor het laten keuren van elektrische installaties. Dit doen we bij bedrijven én particulieren. Bedrijven weten vaak wel dat een e-keuring van hun elektrische installaties noodzakelijk is.

Bij particulieren ligt dat anders. Veilige elektrische installaties verkleinen het risico op brand of elektrocutie en kortsluiting.

Enkele situaties waarbij een (her)keuring of keuringsrapport nodig is:

 • Nieuwe Installatie: Een nieuwe elektrische installatie moet worden gekeurd om te verifiëren dat deze voldoet aan de veiligheidsnormen en wettelijke eisen. Geldt ook voor zonnepanelen.
 • Verkoop van een Woning: Bij de verkoop is een keuring nodig om de koper te informeren over de staat van de elektrische installatie. Het rapport mag ook negatief zijn, zolang het maar aanwezig is en de koper weet wat hij aantreft.
 • Bestaande installaties elke 25 Jaar: Oudere installaties kunnen slijtage vertonen of verouderde componenten hebben. Een periodieke keuring elke 25 jaar zorgt voor het handhaven van de veiligheidsnormen.

Alle Diensten van ET-F BV

Infrarood verwarming installeren

Elektrische laadpalen installeren

Energieopslag thuisaccu’s plaatsen

Zonnepanelen plaatsen

Airco voor thuis

Warmtepompen

Warmtepompboilers

Kosten Elektrische Installaties Aanleggen

De kosten voor het aanleggen van elektra hangen af van vele factoren. Je wil natuurlijk graag vooraf inschatten wat je investering ongeveer gaat worden. Vaak is dat lastig zonder de details van het project te kennen. Het aantal aansluitingen, de aan te sluiten apparatuur en de grootte van de ruimtes om maar iets te noemen, bepalen voor en groot deel hoeveel werk het aanleggen van elektra is.

De gemiddelde kosten van een het aanleggen van een complete, nieuwe elektrische installatie door een erkend installateur varieert ergens tussen de 2500 en circa 5000 euro. Om echt een goede inschatting te kunnen maken hebben we uiteraard meer details nodig.

Exact weten wat de investering voor jouw project gaat worden? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan.

Wat doet de Elektricien

De elektriciens van ET-F leggen complete elektrische installaties aan volgens de werktekening die de senior engineer voor jou heeft ontworpen aan de hand van je wensen. Het aanleggen van elektra in nieuwbouw verschilt niet veel met verbouwwerkzaamheden.

In hoofdlijnen bestaan de werkzaamheden van de elektricien uit:

 • Elektra plan maken inclusief technische tekeningen (SEE Electrical IGE-XAO)
 • Aanleggen van het leidingwerk in wanden, plafonds en vloeren.
 • Trekken van draden in de leidingen
 • Krachtstroom aanleggen
 • Plaatsen van de groepenkast
 • Aansluiten van de groepenkast
 • Montage van alle stopcontacten en schakelaars
 • Verlichting aanleggen

Reviews van onze klanten

Bekijk hier de meest recente beoordelingen van EnergieTechniek Friesland.

Zeer professioneel werden onze zonnepanelen geplaatst en faber is zeker aan te raden! Top service ...
Lees meer
Gerben De Vries
Zeer professioneel werden onze zonnepanelen geplaatst en faber is zeker aan te raden! Top service en kwaliteit
Top service en kwaliteit
Gerben De Vries
Arjan reageert snel en deskundig. Ik kon snel een afspraak maken en alles is...
Lees meer
Bart Waldram
Arjan reageert snel en deskundig. Ik kon snel een afspraak maken en alles is keurig netjes aangelegd en geïnstalleerd. Een aanrader.
Installatie elektrische auto-oplader
Bart Waldram
Arjan gaat professioneel en behulpzaam te werk. Hij gaat net zo lang door tot de ...
Lees meer
Joost Jongen
Arjan gaat professioneel en behulpzaam te werk. Hij gaat net zo lang door tot de oorzaak van het probleem gevonden is. Arjan is betrokken en een fijn persoon om mee te werken.
Herstel van elektrische stroom
Joost Jongen
Arjan Faber heeft bij ons uitstekend werk verricht. Snel en vakkundig heeft hij de opdracht ...
Lees meer
Hans Geleijnse
Arjan Faber heeft bij ons uitstekend werk verricht. Snel en vakkundig heeft hij de opdracht uitgevoerd en was ook bereid nog wat extra's te doen. We kunnen hem van harte aanbevelen, een echte vakman.
Een echte vakman
Hans Geleijnse
Heel erg tevreden met deze service die ik heb gehad voor de electra installatie in ...
Lees meer
Marloes Jellema
Heel erg tevreden met deze service die ik heb gehad voor de electra installatie in mijn keuken. Goede communicatie, fantastisch werk, en ook wanneer er nog iets op het laatste moment aangepast moest worden konden ze dit nog speciaal doen. Heel erg bedankt voor alles. En zeker dat ik dit bedrijf aanraad aan andere mensen.
Installatie van stopcontacten en schakelaars
Marloes Jellema
Arjan is een prettige man in omgang en communicatie. Geeft duidelijk advies en werkt snel ...
Lees meer
G Bi
Arjan is een prettige man in omgang en communicatie. Geeft duidelijk advies en werkt snel en vakkundig.Wij hebben de groepenkast laten vervangen door hem. Van te voren is hij wezen kijken en hebben we onze wensen met hem besproken. Hiervoor is een configuratie bedacht en heeft hij deze uitgevoerd. De perilex aansluiting voor de inductieplaat heeft hij nog gecontroleerd en aangepast en duidelijke instructies gegeven hoe de stekker van de plaat er straks moet komen uit te zien. We hadden ook wat problemen met draden trekken waar hij ook even bij had geholpen. De oude groepenkast heeft hij keurig afgevoerd.
Elektrisch paneel vervangen of upgraden
G Bi
Arjan heeft bij ons een extra groepenkast geplaatst, zie er netjes en verzorgd uit. Ook ...
Lees meer
Egbert kuipers
Arjan heeft bij ons een extra groepenkast geplaatst, zie er netjes en verzorgd uit. Ook kwam hij met een mooie oplossing om de keuken aan te sluiten op bestaande groepen kast. Echt topwerk en goed overleggend omtrent de werkzaamheden. Zeker een aanrader.
Zeker een aanrader
Egbert kuipers
ET-F heeft de aanleg van een wallbox verzorgd naar volle tevredenheid. Goed afspraken mee te ...
Lees meer
Gerard Spoelstra
ET-F heeft de aanleg van een wallbox verzorgd naar volle tevredenheid. Goed afspraken mee te maken en werk is vlot uitgevoerd en keurig afgewerkt!
Volle tevredenheid
Gerard Spoelstra
Echt een top bedrijf. We zijn goed geïnformeerd door Arjan. Over de mogelijkheden...
Lees meer
Wybe Dekkinga
Echt een top bedrijf. We zijn goed geïnformeerd door Arjan. Over de mogelijkheden wat er allemaal mogelijk was. En vrij snel konden de panelen geleverd worden. De installatie wordt vakkundig gedaan door Arjan zelf en zijn medewerker.
Echt een top bedrijf
Wybe Dekkinga
Arjan heeft ons geholpen om de groepenkast te vervangen, hoewel het geen gemakkelijke klus was ...
Lees meer
Anna Pochynok
Arjan heeft ons geholpen om de groepenkast te vervangen, hoewel het geen gemakkelijke klus was in ons huis, rekening houdend met alle details. Arjan is een zeer professionele en aardige man, we waren erg blij om met hem te werken.
Zeer professionele en aardige man
Anna Pochynok
Arjan, Milan en Evert hebben keurig werk afgeleverd. (plaatsen van zonnepanelen). Alledrie prettig in de ...
Lees meer
Semko Posthuma
Arjan, Milan en Evert hebben keurig werk afgeleverd. (plaatsen van zonnepanelen). Alledrie prettig in de omgaan, afspraken worden nagekomen en alles wordt netjes geinstalleerd. Een aanrader!
Plaatsen van zonnepanelen
Semko Posthuma
Een TOP bedrijf, Arjan ,Milan, Evert super vriendelijke ,installateurs, die ook nog eens...
Lees meer
r.a. bouma
Een TOP bedrijf, Arjan ,Milan, Evert super vriendelijke ,installateurs , die ook nog eens super netjes werken. Ze hebben bij mij zonnepanelen geplaatst, geen wachttijden zoals bij de grote bedrijven. Arjan legt alles duidelijk uit, hiervoor neemt hij alle tijd. Arjan Faber is de eigenaar, ik heb zelden ,een baas ontmoet die zo correct met de klant omgaat. Binnenkort krijg ik een offerte voor een warmtepomp en u raadt het al ook weer bij dit bedrijf. Kortom, Super mensen, super kwaliteit , enorm veel geduld en alles met een glimlach. Ik, kan met een goed gevoel gaan slapen ,want alles is geïnstalleerd volgens de regels en met de juiste ervaring en een glimlach. ,Arjan heeft 20 jaar ervaring in de elektrotechniek. Bedankt Arjan, Milan, Evert TOP
Een TOP bedrijf
r.a. bouma