Elektrische Installatie laten aanleggen?

ET-F B.V is Elektricien bij Verbouw en Nieuwbouw Werkzaamheden

20

Jaar ervaring

500+

Tevreden klanten

500+

Opgeleverde installaties

Elektrische Installaties voor Woningen en Bedrijfspanden

Laat je een huis of bedrijfspand bouwen? Dan is het belangrijk goed na te denken over de elektrische installatie. Maar ook bij een verbouwing wil je zeker weten dat de stopcontacten op de juiste plek zitten. En dat je voldoende groepen in de meterkast hebt laten aanleggen. Je moet daarbij rekening houden met zonnepanelen, laadpalen voor elektrische auto's, plaatsing van witgoed, kookplaten en nog veel meer zaken.

 

Elektrotechniek Franeker heeft ruim 20 jaar ervaring in het aanleggen van elektrische installaties van A tot Z.


Van de tekentafel tot aan de oplevering  zorgen we dat alles vlekkeloos verloopt. Je hebt daarbij 1 aanspreekpunt. Moet er tussentijds toch iets worden gewijzigd? Dan kunnen we dat allemaal in eigen huis regelen zonder dat jij kostbare tijd verliest.

ET-F

Advies

Bij ET-F krijg je altijd een eerlijk en betrouwbaar advies.

ET-F

Flexibel

Door onze hands-on mentaliteit kunnen we vaak snel schakelen.

ET-F

Vakkundig

Onze monteurs beschikken over jarenlange kennis en ervaring.

Ontwerpen van de elektrische installatie

Nieuwbouw, verbouw of aanbouw nodig? Voordat je de elektrische installatie kunt aanleggen moet er goed nagedacht worden. Waar plaats je de stopcontacten voor de apparatuur? Welke apparatuur komt er en hoe zwaar is de belasting van het elektriciteitsnet? Het aanleggen van elektra is een klus waar veel voorbereiding in gaat zitten. Niemand wil sleuven in zijn net betegelde muur maken omdat er een stopcontact is vergeten. Maar het is ook niet fijn als je in je nieuwe sauna zit en de stoppen steeds doorslaan. 


ET-F zorgt daarom voor een goed plan. Wat zijn jullie wensen, welke apparatuur wil je nu plaatsen, maar ook wat je in de toekomst misschien nog van plan bent aan te schaffen, nemen we mee in de berekening. Groepen in de meterkast kun je nooit teveel hebben. Zeker bij stroom heb je liever wat te veel dan te weinig capaciteit om problemen te voorkomen.

Elektriciteit aanleggen verbouw / nieuwbouw

Het aanleggen van elektra is een klus voor een elektricien. Stroom is levensgevaarlijk als je niet weet wat je doet. Daarnaast zijn er regels en richtlijnen waaraan een elektrische installatie moet voldoen. Mocht er ooit brand uitbreken door verkeerde installatie kan de verzekering zich beroepen op nalatigheid en besluiten niets uit te keren. Los van alle andere gevolgen moet je dat gewoon niet willen.


Elektrotechniek Franeker is gespecialiseerd in alles wat met elektra in en om je woning of bedrijfspand te maken heeft. Advies nodig voor jouw klus, neem dan snel contact met ons op.

Wat doet de Elektricien

De elektricien van ET-F legt de complete elektrische installatie aan volgens de werktekening die de senior engineer voor jou heeft ontworpen aan de hand van je wensen. Het aanleggen van elektra in nieuwbouw verschilt niet veel met verbouwwerkzaamheden. 

In hoofdlijnen bestaan onze werkzaamheden uit:

  • Aanleggen van het leidingwerk in wanden, plafonds en vloeren.
  • Trekken van draden in de leidingen
  • Krachtstroom aanleggen
  • Plaatsen van de groepenkast
  • Aansluiten van de groepenkast
  • Montage van alle stopcontacten en schakelaars
  • Verlichting aanleggen

Direct een Offerte?

Elektra aanleggen Nieuwbouw

Nieuwbouw woning gekocht? Meestal worden alle bouwwerkzaamheden dan voor je gedaan. Wil je dit liever in eigen beheer doen? Dan is Elektrotechniek Franeker de juiste partij. Naast het aanleggen van de elektrische installatie kunnen we ook de complete installatie voor je ontwerpen en in een technische tekening vertalen. 


Van leidingwerk aanleggen en bedrading trekken tot aan het plaatsen van zonnepanelen, alles moet van tevoren uitgedacht zijn. 'Even' een stopcontact verplaatsen is veel werk en kan daarom flinke gevolgen hebben. Ook kun je leidingwerk voor bijvoorbeeld televisie of geluidsinstallatie en boxen mooi wegwerken als je hier over na hebt gedacht. Gelukkig weten we precies wat er nodig is om alle elektra mooi weg te werken en ervoor te zorgen dat jouw nieuw woning ook echt je droomhuis wordt.

Elektra Aanpassen Verbouwing

Ga je verbouwen of aanbouwen? Ook dan is het belangrijk je elektra goed in kaart te brengen. Vaak wordt er ook apparatuur toegevoegd zoals bij een nieuwe keuken. Kan je huidige groepenkast dit aan of moeten er groepen bij geplaatst worden? Moet er misschien een 3 fase aansluiting aangemaakt worden?


Als dit allemaal bekend is kunnen de werkzaamheden starten en de werktekeningen worden gemaakt. Aan de hand van de tekeningen leggen we de installatie aan en zorgen we dat overal de juiste draden naartoe worden getrokken.


Alleen werkzaamheden aan de meterkast? Kijk op deze pagina als je extra groepen in de meterkast wilt laten aanleggen of de groepenkast vervangen.

 

Storingen en Reparatie Elektra

Met elektrische installaties kan altijd iets mis gaan. Er kan kortsluiting ontstaan door een defect apparaat. Je kunt een leiding raken als je een gat boort om een schilderijtje op te hangen. Of een stopcontact werkt op onverklaarbare wijze opeens niet meer. We maken van alles mee en kijken nergens raar van op. Wanneer een apparaat stuk is zoals je koelkast dan repareren wij die helaas niet voor je. Hiervoor kun je het beste een witgoed reparateur zoeken.


Wat we wel doen is de storing voor je oplossen. Met onze 24-uurs service is Elektrotechniek Franeker snel ter plaatse bij storingen of problemen aan je elektrische installatie of meterkast in Franeker en omgeving.

Kosten Elektra Vervangen of Laten Aanleggen

Elektrotechniek Franeker B.V.

Je wil natuurlijk graag vooraf inschatten wat je investering ongeveer gaat worden. Vaak is dat lastig zonder de details van het project te kennen. Het aantal aansluitingen, de aan te sluiten apparatuur en de grootte van de ruimtes om maar iets te noemen, bepalen voor en groot deel hoeveel werk het aanleggen is.


De gemiddelde kosten van een het aanleggen van een complete, nieuwe elektrische installatie door een erkend installateur varieert ergens tussen de 3500 en circa 5000 euro. Om echt een goede inschatting te kunnen maken hebben we meer details nodig.


Exact weten wat de investering voor jouw project gaat worden?
Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan.

Offerte Aanvragen >

Andere diensten van ET-F BV

Zonnepanelen plaatsen
Energieopslag thuisaccu's plaatsen
Technische Tekeningen SEE Electrical IGE-XAO

Meer weten? Bel voor advies