Van Advies tot Plaatsing

Onderhoud door Energie
Techniek Friesland

Ook voor onderhoud aan installaties

Elk technisch systeem in huis of je bedrijf vraagt in principe om onderhoud voor optimale prestaties en veiligheid. Of het nu gaat om zonnepanelen, warmtepompen, of airco’s, regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat ze efficiënt, betrouwbaar en veilig blijven werken.

Door je installaties goed te onderhouden, voorkom je onverwachte storingen en verleng je de levensduur. Bovendien is het een slimme manier om energiekosten te besparen en de veiligheid in huis te waarborgen.

Vertrouw op onze expertise om jouw systemen in topconditie te houden. Zo kun je zonder zorgen genieten van comfort en duurzaamheid thuis. Naast de installatie van deze systemen verzorgen we ook het periodiek onderhoud. Dit kan als losse inspectie, maar ook met een voordelig onderhoudscontract. Naast onderhoud kun je dan ook rekenen op snelle hulp bij storingen of andere problemen aan je installatie.

Meer weten? Neem contact op met een van onze adviseurs. We vertellen je graag wat je mogelijkheden zijn.

Alle Diensten van ET-F BV

Infrarood verwarming installeren

Elektrische laadpalen installeren

Energieopslag thuisaccu’s plaatsen

Zonnepanelen plaatsen

Airco voor thuis

Warmtepompen

Warmtepompboilers

Onderhoud elektrische installaties

Elektrische installaties zijn het hart van je bedrijf. Ze veilig en efficiënt houden, is geen bijzaak, maar een must. Regelmatig onderhoud voorkomt niet alleen gevaarlijke situaties zoals brand of schokken, maar garandeert ook dat alles soepel blijft lopen. Je wilt toch niet onverwachts zonder stroom zitten?

Een betrouwbare stroomvoorziening is essentieel en dat krijg je alleen met installaties in topconditie. Bovendien zijn keuringen van elektrische installaties bij bedrijven vaak verplicht door verzekeraars. ET-F verzorgt de SCIOS Scope 10 (elektrisch materieel) en Scope 12 (zonnepanelen) keuring.

Door een professional in te schakelen, blijf je netjes voldoen aan de wetgeving. We sporen vroegtijdig problemen op en zorgen dat je installatie up-to-date blijft met de nieuwste technologieën. Kies voor zekerheid en laat je elektrische installaties onderhouden en keuren door onze experts. Neem contact op en ontdek de mogelijkheden.

Onderhoud zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een slimme investering voor milieu en portemonnee. Alleen zonder onderhoud dalen langzaam maar zeker de prestaties. Vuilophoping en weersinvloeden verminderen de efficiëntie. Jaarlijkse reiniging en inspecties zijn daarom een must voor optimale werking.

Veel bezitters van zonnepanelen denken dat er na installatie geen omkijken meer is naar zonnepanelen. Dit is een misvatting. Zonnepanelen zijn robuust, maar niet immuun voor slijtage. Jaarlijkse controle en onderhoud zijn daarom aan te raden om hun maximale rendement te behouden.

Zelf zonnepanelen onderhouden is uiteraard ook mogelijk, maar overweeg de tijd, moeite en risico’s. Professioneel onderhoud biedt kennis, ervaring en veiligheid. Wij detecteren namelijk ook meteen andere potentiële problemen zoals slechte bedrading of problemen met de omvormers.

De kosten voor onderhoud zijn een investering in de levensduur en efficiëntie van je systeem. Onderhoudscontracten zijn voordeliger dan losse inspecties en zorgen voor regelmatige checks om de installatie in topconditie te houden..

Bij twijfel over de conditie van je panelen bieden wij een grondige inspectie aan. Is vervanging nodig, dan ondersteunen we bij de afweging. Onderhoud is essentieel voor een duurzame energieopbrengst. Neem contact met ons op voor advies en onderhoud. Onze adviseurs vertellen je graag wat er mogelijk is.

Scope 12 keuring voor zonnestroominstallaties bij bedrijven kun je door ET-F laten uitvoeren. Dit wordt meestal door verzekeraars geëist bij brandverzekeringspolissen.

Onderhoud warmtepomp

Het is aan te raden om ten minste één keer per 2 jaar een professionele onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Tussen deze onderhoudsbeurten door kun je zelf de filters schoonmaken en de buitenunit vrijhouden van vuil en bladeren. Als je niet zeker weet hoe je dit moet doen, of als je liever hebt dat een professional het onderhoud uitvoert, neem dan contact met ons op en we sturen een gecertificeerde monteur. Een warmtepomp is een efficiënte manier om je huis te verwarmen en te koelen, maar net als elk ander systeem heeft het onderhoud nodig om optimaal te blijven functioneren.

Hier zijn enkele redenen waarom onderhoud belangrijk is:

Efficiëntie:

Zonder regelmatig onderhoud kan de efficiëntie van je warmtepomp afnemen. Dit betekent dat het meer energie verbruikt om je huis te verwarmen of te koelen, wat leidt tot hogere energierekeningen.

Levensduur:

Regelmatig onderhoud kan de levensduur van je warmtepomp verlengen. Een goed onderhouden systeem kan tot 15 jaar meegaan, terwijl een systeem zonder onderhoud mogelijk eerder vervangen moet worden.

Garantie:

Veel fabrikanten vereisen regelmatig onderhoud als voorwaarde voor het behoud van de garantie. Als je je warmtepomp niet onderhoudt, kan dit betekenen dat je geen aanspraak kunt maken op de garantie als er iets misgaat.

Betrouwbaarheid:

Door je warmtepomp te onderhouden, kun je onverwachte storingen en de ongemakken die daarmee gepaard gaan verminderen. Onderhoud zorgt ervoor dat je systeem betrouwbaar blijft, vooral tijdens de koude wintermaanden of de hete zomerperiode.

Veiligheid:

Hoewel warmtepompen als veilig worden beschouwd, kan het nalaten van onderhoud leiden tot veiligheidsproblemen. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat alle onderdelen van het systeem veilig werken.

Luchtkwaliteit:

Een warmtepomp helpt ook om de luchtkwaliteit in je huis te reguleren. Een schoon en goed onderhouden systeem zorgt voor een betere luchtkwaliteit en een gezondere leefomgeving.

Onderhoud laadpaal

Een laadpaal lijkt onderhoudsvrij, maar toch kan het nuttig zijn. Vooral bij zakelijke laadstations, waar meerdere auto’s dagelijks opladen, is jaarlijks onderhoud een slimme zet. Dit garandeert niet alleen de veiligheid van gebruikers, maar zorgt ook dat je laadpaal altijd klaarstaat voor gebruik zonder haperingen.

Een jaarlijkse check-up door onze professionals houdt de prestaties optimaal en voorkomt onaangename verrassingen. Zo blijft je laadstation altijd beschikbaar voor je medewerkers zodat die probleemloos van en naar hun werk kunnen.

Voor thuisgebruik lijkt een laadpaal zorgeloos, maar ook hier kan een periodieke inspectie geen kwaad. Het gaat tenslotte om elektriciteit en veiligheid. Laat je laadpaal dus nakijken, zodat je altijd met een volle accu en een gerust hart op pad kunt.

Airco onderhoud

Airco onderhoud is van groot belang voor een fris en gezond binnenklimaat. Zonder regelmatige service zal je airco minder efficiënt worden, meer energie slurpen en zelfs de luchtkwaliteit in huis verminderen.

Een jaarlijkse check door onze vakman houdt je systeem in topconditie. Filters schoonmaken, koelvloeistofniveaus checken en algemene inspectie voorkomen problemen en verlengen de levensduur.

Een goed onderhouden airco zorgt voor koele zomers, warme winters en lagere energierekeningen. Laat het over aan onze experts om je airco optimaal te laten presteren. Zo geniet je altijd van een comfortabel thuis.

Onderhoud warmtepompboiler

Een jaarlijkse check-up door een professional wordt aanbevolen. Zelf kun je de externe filters reinigen en de omgeving van de boiler vrijhouden van obstakels. Liever professioneel onderhoud? Neem dan contact met ons op. Onderhoud aan je warmtepompboiler is essentieel voor een langdurige en efficiënte werking. Hier zijn de kernpunten waarom dit belangrijk is:

Hogere Energie-efficiëntie:

Zonder regelmatig onderhoud kan de efficiëntie van je warmtepomp afnemen. Dit betekent dat het meer energie verbruikt om je huis te verwarmen of te koelen, wat leidt tot hogere energierekeningen.

Langere Levensduur:

Onderhoud zorgt ervoor dat de warmtepompboiler optimaal presteert, waardoor je altijd van warm water bent verzekerd.

Garantie:

Regelmatig onderhoud voorkomt de opbouw van kalk en andere afzettingen, wat de waterkwaliteit ten goede komt.

Hoge Waterkwaliteit:

Regelmatig onderhoud voorkomt de opbouw van kalk en andere afzettingen, wat de waterkwaliteit ten goede komt.

Veiligheid:

Een onderhouden systeem minimaliseert het risico op lekken of andere veiligheidsproblemen.

Milieuvriendelijk:

Een efficiënte warmtepompboiler heeft een lagere milieu-impact door minder energieverbruik.