EnergieTechniek Friesland

Laadpaal Thuis of Kantoor
Inclusief Installatie

Laadpaal voor thuis of bedrijfspand

Heb je een elektrische auto aangeschaft? Dan heb je een laadpaal nodig. Een laadpaal thuis is natuurlijk makkelijker dan altijd naar een openbare laadpaal moeten gaan. Maar welke laadpaal voor thuis is voor jou geschikt? Op deze pagina vind je de antwoorden. Kom je er toch niet uit? Dan helpen we je graag op weg met advies op maat.

Verschillende Soorten Laadpalen

Er zijn verschillende laadpalen om uit te kiezen. Laden via je eigen laadpaal is vaak het voordeligst, want dan heb je uiteraard ook zonnepanelen op je dak. Er zijn 2 soorten laadpalen voor thuis, namelijk: de wallbox en de ‘echte’ laadpaal. De wallbox wordt aan de muur gemonteerd.

De laadpaal staat – zoals je verwacht – op een paal. Wallbox is naast het kastje aan de muur ook een merk, vandaar dat je deze term vaak tegenkomt.

Zowel een laadpaal als een wallbox werken op dezelfde manier. Het is dus puur een praktische keuze. Maar je wilt natuurlijk ook weten wat het gaat kosten en welke soorten laadpalen er allemaal zijn. Op deze pagina gaan we je vragen zo goed mogelijk beantwoorden. Maar wil je advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag bij je keuze.

Een Laadpaal Voor Thuis Kopen?

Thuis laden met de meest geschikte laadpaal? Om de beste laadpaal voor jouw elektrische auto te kopen is het belangrijk om deze 2 goed op elkaar af te stemmen. De laadsnelheid van je auto kan namelijk hoger of lager zijn dan die van de laadpaal.

Laadt jouw auto heel snel, maar kan het laadstation niet zoveel vermogen leveren? Dan duurt het alsnog een lange tijd voor de accu vol zit. Andersom is uiteraard ook het geval. Wij adviseren vaak een snellere laadpaal te kiezen dan je auto aankan.

Zo zorg je er voor dat een eventuele volgende elektrische auto ook weer goed geladen kan worden. Voor de auto is het geen probleem als de laadpaal meer vermogen kan leveren dan de auto aankan.

Met het oog op de toekomst installeren wij daarom alle laadpalen 22 kW voorbereid. Wil je later toch een zwaardere auto? Dan hoeft alleen de begrenzing er afgehaald te worden.

Laadpaal Kantoor

Laadpaal op kantoor nodig? Voor zakelijke klanten hebben we ook de laadpalen van het merk Alfen in ons assortiment. Deze worden gekoppeld met de backofficesoftware van E-flux. Met dit handige laadpaalbeheer, stel je zelf de tarieven in en maak je in een handomdraai rapportages voor je administratie. Ontdek de voordelen en neem contact met ons op voor advies of een offerte op maat.

EnergieTechniek Friesland plaatst en installeert laadpalen bij woningen en bedrijven door heel Noord-Nederland

Laadpalen, ook voor Zakelijk gebruik

Zoek je een laadpaal voor zakelijk gebruik? Profiteer dan van onze samenwerking met E-flux voor laadpassen en de backoffice koppeling. De beste keuze voor zakelijke rijders.

Wallbox, de meest verkochte laadpaal van dit moment. Zeer voordelig in prijs, maar erg uitgebreid qua opties.

EV Box is al sinds 2010 actief op gebied van slimme laadoplossingen voor elektrische auto’s van particulieren en bedrijven.

Alfen is sinds 2008 fabrikant van laadpalen. Voor zowel thuisgebruik als zakelijk hebben ze kwalitatief hoogwaardige laadpalen.

Wat kost een laadpaal voor elektrische auto’s?

Een van de eerste vragen die waarschijnlijk in je opkomt: “Wat kost een laadpaal thuis”?

Die vraag is niet direct te beantwoorden. Het is natuurlijk afhankelijk van je wilt en wat je nodig hebt. Net als de vraag “wat kost een auto’ is het maar net waarmee jij tevreden bent. Wordt het een Mercedes of is een Opel ook prima?

Uiteraard kunnen we wel globaal vertellen wat bij ons een laadpaal voor thuis of kantoor kost. De prijzen zitten gemiddeld tussen de € 600 en € 1200. Dit heeft vaak te maken met het merk, design, kleur, load balancing, het laadvermogen en laadpaal installatie.

Doorgaans zijn de installatiekosten van een laadpaal vanaf € 400 euro inclusief materialen zoals kabels. Ook hier is de plaatsing en afstand tot de meterkast van invloed op de prijs. Wil je exact weten wat jouw laadpaal inclusief installatie kost? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Hoe weet je wat voor elektriciteitsaansluiting je in de meterkast hebt?

Je moet allereerst weten of je groepenkast het vermogen van de laadpaal aan kan om te voorkomen dat de stoppen doorslaan. Is dit niet het geval? Dan kun je door je netbeheerder de aansluiting laten verzwaren. Om hier achter te komen kun je heel eenvoudig een duidelijke foto van je kWh meter en groepenkast naar ons sturen via whatsapp. We kunnen dan meteen adviseren welke laadpaal voor jou het meest geschikt is.

Je kunt ook kijken wat er op je kWh meter staat. Hierop moet namelijk 220/230 volt staan bij een 1 fase systeem of 3×220/230 en/of 380/400 volt bij een 3 fase netwerk.

Alle Diensten van ET-F BV

Infrarood verwarming installeren

Elektrische laadpalen installeren

Energieopslag thuisaccu’s plaatsen

Zonnepanelen plaatsen

Airco voor thuis

Warmtepompen

Warmtepompboilers

1 fase of 3 fasen laadpaal

Een laadpaal werkt natuurlijk op stroom. Bij oudere woningen is de standaard aansluiting van je stroomnet een zogenaamde 1 fase aansluiting. Tegenwoordig is een 3 fasen aansluiting de standaard. Vaak is dit nodig voor kookplaten of wanneer je een warmtepomp, sauna of jacuzzi hebt staan.

Met deze aansluiting beschik je ook over krachtstroom. Krachtstroom is 380 volt in plaats van de standaard 230 volt. Met een 3 fasen aansluiting kun je ook sneller je auto opladen omdat je over meer vermogen beschikt.

Heb je nog geen 3 fasen aansluiting? Dan kan je een verzwaring van je elektriciteitsaansluiting via de netbeheerder in jouw regio aanvragen. Ze komen dan een nieuwe kabel aanleggen in de meterkast en een krachtgroep installeren in de groepenkast.

Een elektricien zal voordat de netbeheerder langskomt altijd eerst een 3-fasen hoofdschakelaar moeten installeren. Uiteraard kan ET-F dit ook meteen voor je doen. Meer info vind je op de pagina over het vervangen of vernieuwen van de groepenkast.

Geen idee welke laadpaal je moet kiezen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en onze adviseur gaat alle opties stap voor stap met je langs om de beste keuze te maken.

De verschillende soorten laadpalen

Laadpalen met vaste of losse kabel

Er zijn laadpalen met een vaste kabel. Het voordeel daarvan is natuurlijk dat je altijd de juiste kabel bij de hand hebt. Het nadeel is dat je dan wel een losse kabel nodig hebt als je ergens anders je auto wilt opladen.

Enkele of dubbele laders

Wanneer je meerdere elektrische auto’s bezit kan het erg handig zijn om een laadpaal met dubbele lader aan te schaffen. Zeker bij kantoren is dit een veelgebruikte laadpaal. Je kunt hierbij met 1 laadpaal 2 auto’s tegelijk opladen.

Montage aan de muur of op een paal

De zogenaamde wallbox is vooral bij huis een veelgebruikte laadpaal. Deze wordt eenvoudig aan de wand bevestigd en zo bijvoorbeeld aan de muur van de garage gehangen. Bevestiging op een paal kan handig zijn als je een laadpaal op je parkeerterrein wilt of ergens op je oprit.

Laadpaal met laadpas of sleutel

Niet iedereen kan zomaar met jouw laadstation zijn auto opladen als je dat niet wilt. Er zijn laadpalen die je met een sleutel moet activeren of waarbij je een laadpas gebruikt om het opladen van je auto te starten.

Slimme laadpaal

Een slimme laadpaal is verbonden met internet en beschikt hiermee over slimme functies. Zo krijg je inzicht in je verbruik, kun je de laadpaal op afstand bedienen en bijvoorbeeld je laadgeschiedenis inzien. Ook kun je zelfs gezichtsherkenning inschakelen om de laadsessie te starten en beschik je je over handige functies om het laden aan te passen op het verbruik van je overige apparaten in huis. Een offline laadpaal biedt al deze handige extra functies niet.

Stroomkosten verrekenen?

Heb je een zakelijke leaseauto? Dan kan het zijn dat je werkgever ook je stroomkosten voor het opladen van je auto vergoed. Je kiest dan het beste een laadpaal met laadpas om dit eenvoudig te regelen. Er wel externe software met een abonnement nodig om dit te realiseren.

Je auto opladen via het reguliere stopcontact

Kan ik mijn auto opladen via het stopcontact? Ja, dat kan. Het is alleen niet ideaal. Je stopcontact is namelijk niet gemaakt om voortdurend maximaal vermogen af te geven. Daarmee loop je het risico op overbelasting of zelfs brand. Ook is het veel sneller om je auto op te laden met behulp van een laadpaal.

Wallbox, EV Box en Alfen beschikken zelfs over functies (o.a. load balancing) waarmee je de auto alleen laat opladen met je eigen zonne-energie. Is er geen zon? Dan stop de lader vanzelf. Ook is er een handige app die zelfs te koppelen is met je smartwatch!

Vergunning voor laadpaal?

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een laadpaal thuis?
Het laten installeren van een laadpaal op particulier terrein en eigen grond mag zonder vergunning. Een laadpaal aan de openbare weg moet worden aangevraagd bij de gemeente. Openbaar laden is voor publiek gebruik en dus voor iedereen beschikbaar en weet je nooit zeker of de openbare laadpaal beschikbaar is. Hiervoor moet je dus wel een vergunning aanvragen. De gemeente regelt in dat geval ook de plaatsing en installatie van de laadpaal.

Een groot deel van de Nederlandse gemeenten biedt de mogelijkheid om een openbare laadpaal aan te vragen om elektrisch rijden te stimuleren. Kijk op de website van jouw gemeente om te zien of die mogelijkheid er is.

Vraag een offerte aan voor jouw eigen laadpunt.

Waar plaats je een laadpaal?

De plek waar het laadstation komt bepaalt voor een groot deel de kosten van het plaatsen van de laadpaal. Wanneer je de wallbox vlak bij de meterkast monteert, bespaar je op materiaalkosten zoals de kabel en arbeid omdat je sneller klaar bent. Zeker wanneer je deze simpelweg aan de muur van bijvoorbeeld de garage monteert.

Wil je liever een laadpaal laten installeren op je oprit? Dan zullen we langer bezig zijn, heb je een langere kabel nodig en moeten we graafwerkzaamheden doen. Wat er in jouw situatie precies bij komt kijken voor het aanleggen van een laadstation is per situatie verschillende. We geven je graag vrijblijvend advies om tot de beste keuze te komen.

ET-F is partner van laadzuil.com en biedt hoogwaardige, gerecyclede kunststof laadzuilen voor het plaatsen van laadstations.

Laadpaal laten installeren door erkend installateur

Een laadpaal thuis installeren is werk voor een gecertificeerde monteur. De laadpaal bevindt zich buitenshuis in weer en wind en staat onder relatief hoge spanning.

Laat een laadpaal daarom altijd door een gecertificeerde installateur installeren om de kans op ongelukken, kortsluiting of zelfs brand te voorkomen. Er moeten ook aanpassingen in de meterkast en de elektrische installatie worden gedaan.

Denk hierbij aan een vrije groep aansluiten of aanleggen in de groepenkast. De laadpaal moet worden aangesloten op een aardlekautomaat om de rest van jouw stroomnet in huis te beschermen. Dus voorkom gevaarlijke situaties en kies voor een laadpaal inclusief installatie.

Jouw auto thuis laden? Vraag direct een offerte aan

Werkwijze ET-F

Onze gecertificeerde monteur plaatst en installeert de laadpaal vaak binnen 1 werkdag. Voordat we weggaan controleren we of de laadpaal goed werkt en zorgen we dat een slimme laadpaal verbonden is met je netwerk.

Alle eventuele aanpassingen die nodig zijn in de meterkast voeren we voor je uit. Daarom is het voor ons van belang om de situatie vooraf in kaart te brengen. Op die manier kunnen we je voorzien van deskundig advies en hebben we alles bij ons hebben voor een snelle installatie.

Zoek je een laadpaal voor je elektrische auto?

Beoordelingen ET-F

Bekijk hier de meest recente beoordelingen van EnergieTechniek Friesland >

Zeer professioneel werden onze zonnepanelen geplaatst en faber is zeker aan te raden! Top service ...
Lees meer
Gerben De Vries
Zeer professioneel werden onze zonnepanelen geplaatst en faber is zeker aan te raden! Top service en kwaliteit
Top service en kwaliteit
Gerben De Vries
Arjan reageert snel en deskundig. Ik kon snel een afspraak maken en alles is...
Lees meer
Bart Waldram
Arjan reageert snel en deskundig. Ik kon snel een afspraak maken en alles is keurig netjes aangelegd en geïnstalleerd. Een aanrader.
Installatie elektrische auto-oplader
Bart Waldram
Arjan gaat professioneel en behulpzaam te werk. Hij gaat net zo lang door tot de ...
Lees meer
Joost Jongen
Arjan gaat professioneel en behulpzaam te werk. Hij gaat net zo lang door tot de oorzaak van het probleem gevonden is. Arjan is betrokken en een fijn persoon om mee te werken.
Herstel van elektrische stroom
Joost Jongen
Arjan Faber heeft bij ons uitstekend werk verricht. Snel en vakkundig heeft hij de opdracht ...
Lees meer
Hans Geleijnse
Arjan Faber heeft bij ons uitstekend werk verricht. Snel en vakkundig heeft hij de opdracht uitgevoerd en was ook bereid nog wat extra's te doen. We kunnen hem van harte aanbevelen, een echte vakman.
Een echte vakman
Hans Geleijnse
Heel erg tevreden met deze service die ik heb gehad voor de electra installatie in ...
Lees meer
Marloes Jellema
Heel erg tevreden met deze service die ik heb gehad voor de electra installatie in mijn keuken. Goede communicatie, fantastisch werk, en ook wanneer er nog iets op het laatste moment aangepast moest worden konden ze dit nog speciaal doen. Heel erg bedankt voor alles. En zeker dat ik dit bedrijf aanraad aan andere mensen.
Installatie van stopcontacten en schakelaars
Marloes Jellema
Arjan is een prettige man in omgang en communicatie. Geeft duidelijk advies en werkt snel ...
Lees meer
G Bi
Arjan is een prettige man in omgang en communicatie. Geeft duidelijk advies en werkt snel en vakkundig.Wij hebben de groepenkast laten vervangen door hem. Van te voren is hij wezen kijken en hebben we onze wensen met hem besproken. Hiervoor is een configuratie bedacht en heeft hij deze uitgevoerd. De perilex aansluiting voor de inductieplaat heeft hij nog gecontroleerd en aangepast en duidelijke instructies gegeven hoe de stekker van de plaat er straks moet komen uit te zien. We hadden ook wat problemen met draden trekken waar hij ook even bij had geholpen. De oude groepenkast heeft hij keurig afgevoerd.
Elektrisch paneel vervangen of upgraden
G Bi
Arjan heeft bij ons een extra groepenkast geplaatst, zie er netjes en verzorgd uit. Ook ...
Lees meer
Egbert kuipers
Arjan heeft bij ons een extra groepenkast geplaatst, zie er netjes en verzorgd uit. Ook kwam hij met een mooie oplossing om de keuken aan te sluiten op bestaande groepen kast. Echt topwerk en goed overleggend omtrent de werkzaamheden. Zeker een aanrader.
Zeker een aanrader
Egbert kuipers
ET-F heeft de aanleg van een wallbox verzorgd naar volle tevredenheid. Goed afspraken mee te ...
Lees meer
Gerard Spoelstra
ET-F heeft de aanleg van een wallbox verzorgd naar volle tevredenheid. Goed afspraken mee te maken en werk is vlot uitgevoerd en keurig afgewerkt!
Volle tevredenheid
Gerard Spoelstra
Echt een top bedrijf. We zijn goed geïnformeerd door Arjan. Over de mogelijkheden...
Lees meer
Wybe Dekkinga
Echt een top bedrijf. We zijn goed geïnformeerd door Arjan. Over de mogelijkheden wat er allemaal mogelijk was. En vrij snel konden de panelen geleverd worden. De installatie wordt vakkundig gedaan door Arjan zelf en zijn medewerker.
Echt een top bedrijf
Wybe Dekkinga
Arjan heeft ons geholpen om de groepenkast te vervangen, hoewel het geen gemakkelijke klus was ...
Lees meer
Anna Pochynok
Arjan heeft ons geholpen om de groepenkast te vervangen, hoewel het geen gemakkelijke klus was in ons huis, rekening houdend met alle details. Arjan is een zeer professionele en aardige man, we waren erg blij om met hem te werken.
Zeer professionele en aardige man
Anna Pochynok
Arjan, Milan en Evert hebben keurig werk afgeleverd. (plaatsen van zonnepanelen). Alledrie prettig in de ...
Lees meer
Semko Posthuma
Arjan, Milan en Evert hebben keurig werk afgeleverd. (plaatsen van zonnepanelen). Alledrie prettig in de omgaan, afspraken worden nagekomen en alles wordt netjes geinstalleerd. Een aanrader!
Plaatsen van zonnepanelen
Semko Posthuma
Een TOP bedrijf, Arjan ,Milan, Evert super vriendelijke ,installateurs, die ook nog eens...
Lees meer
r.a. bouma
Een TOP bedrijf, Arjan ,Milan, Evert super vriendelijke ,installateurs , die ook nog eens super netjes werken. Ze hebben bij mij zonnepanelen geplaatst, geen wachttijden zoals bij de grote bedrijven. Arjan legt alles duidelijk uit, hiervoor neemt hij alle tijd. Arjan Faber is de eigenaar, ik heb zelden ,een baas ontmoet die zo correct met de klant omgaat. Binnenkort krijg ik een offerte voor een warmtepomp en u raadt het al ook weer bij dit bedrijf. Kortom, Super mensen, super kwaliteit , enorm veel geduld en alles met een glimlach. Ik, kan met een goed gevoel gaan slapen ,want alles is geïnstalleerd volgens de regels en met de juiste ervaring en een glimlach. ,Arjan heeft 20 jaar ervaring in de elektrotechniek. Bedankt Arjan, Milan, Evert TOP
Een TOP bedrijf
r.a. bouma