Van Advies tot Plaatsing

Zakelijke Zonnepanelen

Installatie zonnepanelen

Zonnepanelen voor uw Bedrijf

Zonnepanelen zijn een goede investering. Dat is al jaren zo en geldt nog steeds. Ieder jaar worden de panelen voordeliger en kwalitatief sterker. Ze wekken meer energie op en doen dit sneller. Er worden veel zonnepanelen gelegd op bedrijfspanden en kantoren. Omdat ook zakelijke paneleneigenaren mogen salderen, kiezen veel bedrijven voor deze verduurzamingsmaatregel.

Het gebruiken van zelf opgewekte stroom is uiteraard voordeliger dan stroom inkopen van het elektriciteitsnet. Zeker in combinatie met een thuisaccu voor bedrijven.

Installatie zonnepanelen
Voorbereiding zonnepanelen plaatsing

Voordelen van Zonnepanelen voor Bedrijven

Er zijn talloze voordelen van zonnepanelen op kantoor. Denk hierbij aan:

  • Lagere energiekosten
  • Duurzame bedrijfsvoering
  • Onafhankelijkheid van het stroomnet
  • Belastingaftrek

Om nog meer voordeel te halen uit de zonnepanelen, kunnen ze ook in combinatie met een energieopslagsysteem (thuisaccu) worden aangeschaft.  Neem contact op met de experts van ET-F. We informeren en helpen u graag bij de verduurzaming van uw bedrijf.

Subsidie zonnepanelen voor bedrijven

Sinds januari 2024 de Energie-investeringafstrek (EIA) vanuit de overheid. Met deze aftrek kunt u 40% van de investeringskosten aftrekken van de winst. Dit verlaagt de fiscale winst van uw bedrijf. Voorwaarde is wel dat er minimaal 15 kW en maximaal 55 kW aan zonnestroom wordt opgewekt. Dat komt er gemiddeld op neer dat u minimaal 40 zonnepanelen aanschaft.

Onze adviseurs vertellen u er graag meer over. Ook wanneer u infraroodverwarming, warmtepompen of warmtepompboilers wilt aanschaffen, ontvangt u mogelijk subsidie.

zakelijke zonnepanelen.

Ontdek wat we voor jouw bedrijf kunnen doen >

Zakelijke Diensten

Laadpalen

Thuisaccu

Zonnepanelen

CV Onderhoud

Telefoon opnemen et-f

Waarom kiezen voor ET-F?

Energie Techniek Friesland zorgt ervoor dat uw zonnepanelen zonder gedoe worden geplaatst. We hebben scherpe alles-in-één aanbiedingen. Zo ontvangt u de zonnepanelen inclusief:

  • Installatie & installatiemateriaal
  • Micro-omvormers
  • Online monitoring
  • Uitstekende garantievoorwaarden
  • 25 jaar rendementsgarantie

Een veilige, betrouwbare installatie zonder verrassingen achteraf. Energie Techniek Friesland gaat voor kwaliteit en advies op maat. We komen graag bij u langs om de voordelen, aanbiedingen en productinformatie te bespreken. Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten voor meer informatie. Ook voor Scope 12 keuring van uw zonnepaneleninstallatie.

Telefoon opnemen et-f
onderhoud zonnepanelen

Scope 12 keuring zonnepanelen

Een Scope 12 keuring inspecteert de brand- en elektrische veiligheid van zakelijke zonnestroominstallaties, inclusief zonnepanelen, omvormers en elektrische systemen. Uitgevoerd door onafhankelijke, SCIOS gecertificeerde bedrijven, verzekert het ondernemers van veilig geïnstalleerde zonnepanelen. Deze keuring voorkomt risico’s zoals brandschade door slecht geïnstalleerde of kwalitatief mindere panelen, waarbij grondige controles op brandveiligheid plaatsvinden.

Belangrijke aspecten zoals visuele inspectie, elektrische metingen, isolatieweerstand, en aanvullende beveiligingen worden geëvalueerd. Hoewel niet wettelijk verplicht, eisen verzekeraars vaak een Scope 12 rapport voor installaties met meer dan 50 panelen om zekerheid te bieden over de veiligheid en het beperken van brandgevaar. Kleinere installaties kunnen ook kiezen voor de keuring voor extra veiligheidszekerheid, hoewel dit minder vaak door verzekeraars wordt gevraagd.

Installaties groot of klein, ET-F verzorgt de Scope 8, 10 en 12 voor u. Neem contact op voor vragen of advies.

Omvormers voor Zonnepanelen

Zonnepanelen 

ET-F werkt bij het plaatsen van zonnepanelen met kwalitatieve merken en complete installaties.

Maximale Energieopbrengst

Enphase micro omvormers zorgen voor een optimale energieconversie, waardoor u meer rendement haalt uit uw zonnepanelen. Ook in de schaduw.

f

Flexibiliteit

Deze producten zijn geschikt voor diverse soorten zonnepanelen en installaties, wat betekent dat we altijd een oplossing op maat kunnen bieden.

Veiligheid

Solaredge systemen zijn ontworpen met geavanceerde veiligheidsfuncties, waaronder automatische uitschakeling bij storingen of calamiteiten.

Monitoring

Met de gebruiksvriendelijke Solaredge app kunt u de prestaties van uw zonnepanelen in real-time volgen.

Duurzaamheid

Deze omvormers en optimizers zijn gebouwd om lang mee te gaan, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van uw investering.

Reviews ET-F

Bekijk hier de meest recente beoordelingen van EnergieTechniek Friesland >

Zeer professioneel werden onze zonnepanelen geplaatst en faber is zeker aan te raden! Top service ...
Lees meer
Gerben De Vries
Zeer professioneel werden onze zonnepanelen geplaatst en faber is zeker aan te raden! Top service en kwaliteit
Top service en kwaliteit
Gerben De Vries
Arjan reageert snel en deskundig. Ik kon snel een afspraak maken en alles is...
Lees meer
Bart Waldram
Arjan reageert snel en deskundig. Ik kon snel een afspraak maken en alles is keurig netjes aangelegd en geïnstalleerd. Een aanrader.
Installatie elektrische auto-oplader
Bart Waldram
Arjan gaat professioneel en behulpzaam te werk. Hij gaat net zo lang door tot de ...
Lees meer
Joost Jongen
Arjan gaat professioneel en behulpzaam te werk. Hij gaat net zo lang door tot de oorzaak van het probleem gevonden is. Arjan is betrokken en een fijn persoon om mee te werken.
Herstel van elektrische stroom
Joost Jongen
Arjan Faber heeft bij ons uitstekend werk verricht. Snel en vakkundig heeft hij de opdracht ...
Lees meer
Hans Geleijnse
Arjan Faber heeft bij ons uitstekend werk verricht. Snel en vakkundig heeft hij de opdracht uitgevoerd en was ook bereid nog wat extra's te doen. We kunnen hem van harte aanbevelen, een echte vakman.
Een echte vakman
Hans Geleijnse
Heel erg tevreden met deze service die ik heb gehad voor de electra installatie in ...
Lees meer
Marloes Jellema
Heel erg tevreden met deze service die ik heb gehad voor de electra installatie in mijn keuken. Goede communicatie, fantastisch werk, en ook wanneer er nog iets op het laatste moment aangepast moest worden konden ze dit nog speciaal doen. Heel erg bedankt voor alles. En zeker dat ik dit bedrijf aanraad aan andere mensen.
Installatie van stopcontacten en schakelaars
Marloes Jellema
Arjan is een prettige man in omgang en communicatie. Geeft duidelijk advies en werkt snel ...
Lees meer
G Bi
Arjan is een prettige man in omgang en communicatie. Geeft duidelijk advies en werkt snel en vakkundig.Wij hebben de groepenkast laten vervangen door hem. Van te voren is hij wezen kijken en hebben we onze wensen met hem besproken. Hiervoor is een configuratie bedacht en heeft hij deze uitgevoerd. De perilex aansluiting voor de inductieplaat heeft hij nog gecontroleerd en aangepast en duidelijke instructies gegeven hoe de stekker van de plaat er straks moet komen uit te zien. We hadden ook wat problemen met draden trekken waar hij ook even bij had geholpen. De oude groepenkast heeft hij keurig afgevoerd.
Elektrisch paneel vervangen of upgraden
G Bi
Arjan heeft bij ons een extra groepenkast geplaatst, zie er netjes en verzorgd uit. Ook ...
Lees meer
Egbert kuipers
Arjan heeft bij ons een extra groepenkast geplaatst, zie er netjes en verzorgd uit. Ook kwam hij met een mooie oplossing om de keuken aan te sluiten op bestaande groepen kast. Echt topwerk en goed overleggend omtrent de werkzaamheden. Zeker een aanrader.
Zeker een aanrader
Egbert kuipers
ET-F heeft de aanleg van een wallbox verzorgd naar volle tevredenheid. Goed afspraken mee te ...
Lees meer
Gerard Spoelstra
ET-F heeft de aanleg van een wallbox verzorgd naar volle tevredenheid. Goed afspraken mee te maken en werk is vlot uitgevoerd en keurig afgewerkt!
Volle tevredenheid
Gerard Spoelstra
Echt een top bedrijf. We zijn goed geïnformeerd door Arjan. Over de mogelijkheden...
Lees meer
Wybe Dekkinga
Echt een top bedrijf. We zijn goed geïnformeerd door Arjan. Over de mogelijkheden wat er allemaal mogelijk was. En vrij snel konden de panelen geleverd worden. De installatie wordt vakkundig gedaan door Arjan zelf en zijn medewerker.
Echt een top bedrijf
Wybe Dekkinga
Arjan heeft ons geholpen om de groepenkast te vervangen, hoewel het geen gemakkelijke klus was ...
Lees meer
Anna Pochynok
Arjan heeft ons geholpen om de groepenkast te vervangen, hoewel het geen gemakkelijke klus was in ons huis, rekening houdend met alle details. Arjan is een zeer professionele en aardige man, we waren erg blij om met hem te werken.
Zeer professionele en aardige man
Anna Pochynok
Arjan, Milan en Evert hebben keurig werk afgeleverd. (plaatsen van zonnepanelen). Alledrie prettig in de ...
Lees meer
Semko Posthuma
Arjan, Milan en Evert hebben keurig werk afgeleverd. (plaatsen van zonnepanelen). Alledrie prettig in de omgaan, afspraken worden nagekomen en alles wordt netjes geinstalleerd. Een aanrader!
Plaatsen van zonnepanelen
Semko Posthuma
Een TOP bedrijf, Arjan ,Milan, Evert super vriendelijke ,installateurs, die ook nog eens...
Lees meer
r.a. bouma
Een TOP bedrijf, Arjan ,Milan, Evert super vriendelijke ,installateurs , die ook nog eens super netjes werken. Ze hebben bij mij zonnepanelen geplaatst, geen wachttijden zoals bij de grote bedrijven. Arjan legt alles duidelijk uit, hiervoor neemt hij alle tijd. Arjan Faber is de eigenaar, ik heb zelden ,een baas ontmoet die zo correct met de klant omgaat. Binnenkort krijg ik een offerte voor een warmtepomp en u raadt het al ook weer bij dit bedrijf. Kortom, Super mensen, super kwaliteit , enorm veel geduld en alles met een glimlach. Ik, kan met een goed gevoel gaan slapen ,want alles is geïnstalleerd volgens de regels en met de juiste ervaring en een glimlach. ,Arjan heeft 20 jaar ervaring in de elektrotechniek. Bedankt Arjan, Milan, Evert TOP
Een TOP bedrijf
r.a. bouma