Alles over Wallbox laadpalen

Blog foto wallbox

Alles over de Wallbox laadpaal

Inhoudsopgave 

Er is een verschil tussen de term wallbox en het merk Wallbox. En die levert weleens verwarring op. Een wallbox is namelijk een lader voor aan de muur om jouw elektrische auto op te laden. Wallbox is ook een merk/fabrikant van laadpalen. In dit artikel vertellen we je alles over laadpalen van het merk Wallbox en de voordelen van deze laadpalen.

Wat is Wallbox?

Wallbox is een mondiaal bedrijf dat slimme laadoplossingen creëert voor plug-in elektrische en hybride voertuigen ontwerpen. Daardoor wordt het oplaadproces van jouw elektrische auto simpel, snel en efficiënt. Het opladen van jouw EV met een Wallbox is net zo eenvoudig als het opladen van je smartphone. Daarnaast staat Wallbox bekend om de Wallbox Quasar, de eerste bidirectionele oplader die speciaal gemaakt is voor thuisgebruik. Bidirectioneel laden houdt in dat je spanning terug kan leveren aan je elektriciteitsnet wanneer je auto geladen is. Hiermee voorzie je bijvoorbeeld apparatuur in huis van spanning. Of je slaat hiermee je overschot aan (zonne)energie tijdelijk op door je auto te gebruiken als thuisbatterij.

Hier vind je alles over een Wallbox laadpaal laten installeren door ET-F >

Het merk Wallbox en de term wallbox laadpaal

Zoals we in het begin al zeiden worden de term en het merk veel door elkaar gebruikt. Maar tussen een wallbox en een laadpaal zit ook bijna geen verschil: een laadpaal staat op een paal, terwijl een wallbox aan de muur bevestigd is. Los daarvan doen ze precies hetzelfde, namelijk je auto opladen. Omdat Wallbox ook als merknaam wordt gebruikt kan er soms verwarring ontstaan.

Wat zijn de voordelen van een eigen laadpunt?

Een laadpaal is niet alleen supereenvoudig, maar ook megasnel. Afhankelijk van je auto laad je met een eigen laadpaal je auto tot maar liefst 10 keer sneller op! Elektrische auto’s worden steeds populairder. In 2020 waren er al bijna 300.000 elektrische auto’s in Nederland. Elektrisch rijden is de toekomst.

Heb jij een elektrische auto in je bezit, maar heb je nog geen laadpunt thuis? Dan ben je onnodig veel tijd kwijt aan het opladen van je auto via een stopcontact. Daarnaast worden openbare oplaadpunten steeds drukker. Logisch, want door de grote stijging van elektrische auto’s in Nederland maken steeds meer mensen gebruik van openbare oplaadpunten voor hun auto.

Daarnaast zijn er nog veel meer redenen om te kiezen voor een eigen laadpaal. Dit heeft namelijk de volgende voordelen:

 • Het is veel veiliger. Een laadpaal is veel veiliger dan het opladen van je auto via het stopcontact. Dat komt doordat je stopcontact niet is gemaakt om langdurig een hoog vermogen aan stroom te leveren. Dit kan zelfs leiden tot brand.
 • Frustraties bij wachtrijen op een openbaar oplaadpunt wordt verleden tijd.
 • Je hebt altijd toegang tot een laadpunt op je eigen oprit.
 • Je rijdt iedere dag met een volledig opgeladen auto. Zorgen over de accu van je auto worden verleden tijd.
 • Laad je je auto ’s nachts op? Bij veel energieleveranciers betaal je ’s nachts het daltarief. De beste manier om de kosten van je laadpaal thuis eenvoudig terug te verdienen!

Wallbox pulsar: klein maar krachtige slimme laders

Wallbox biedt twee slimme laders in de Wallbox Pulsar Familie collectie: De Wallbox Pulsar en de Wallbox Pulsar Plus. De Pulsar wordt geleverd met een geïntegreerde oplaadkabel en een oplaadvermogen van maximaal 22 kW. De Wallbox Pulsar Plus heeft hetzelfde formaat en dezelfde functies als de Wallbox Pulsar. Daarnaast heeft de Plus ten opzichte van de standaard Pulsar de volgende functies waarmee jij het meeste uit je investering haalt:

 • Altijd verbonden via wifi of Bluetooth;
 • Geïntegreerde DC-lekkagebescherming;
 • Load balancing houdt rekening met het energieverbruik van andere apparaten in je huis. Als die veel stroom verbruiken, dan drukt de Wallbox de laadsnelheid van de auto op dat moment. Dit voorkomt stroomuitval door overbelasting.
 • Power Boost technologie waardoor je het maximale uit het laadvermogen van je huis haalt. Daarmee houd je de laadtijd zo kort mogelijk.

De Wallbox pulsar boxen zijn supercompact. Het formaat van de Pulsar is nog kleiner dan een broodrooster en nog lichter dan een laptop. De Pulsar boxen zijn bijna tien keer sneller dan een eenvoudige kabel. Daarnaast zijn ze dus klein én krachtig tegelijkertijd. De Wallbox pulsar box past door de compacte afmetingen in iedere garage. Wil je met eigen ogen zien hoe de box past in jouw ruimte? Klik dan hier om naar de website van Wallbox te gaan en pak je telefoon erbij. Scan de QR-code en je ziet meteen hoe jouw nieuwe Wallbox-lader er uitziet in jouw ruimte.

Haal het meeste uit je Wallbox met de slimme Wallbox Pulsar Plus

Met de slimme Wallbox Pulsar Plus haal jij het meeste uit je Wallbox. De Pulsar Plus is namelijk te verbinden met de myWallbox-app. Met de Wallbox app vergrendel en ontgrendel je het laadstation op afstand. Zo voorkom je dat er ongewenst gebruik wordt gemaakt van jouw laadpaal. De geavanceerde technologie van Wallbox is heel makkelijk te gebruiken. Met een eenvoudige klik in de app is de Wallbox te blokkeren.

Ook het inplannen van laadsessies is heel eenvoudig. Met één klik in de app geef je de Wallbox lader de opdracht om je auto op gunstige tijden op te laden. Stroom is ’s avonds laat en ’s ochtends vroeg vaak goedkoper. Dit zijn dé tijden waarop je geld bespaart. Daarnaast heb je met de myWallbox-app nergens meer omkijken naar. Je beheert eenvoudig het laadproces via de Wallbox app op je telefoon. Je krijgt een notificatie wanneer je auto volledig is opgeladen. Zo maakt Wallbox jou het opladen van je auto nóg makkelijker.

Wallbox Copper SB

Wallbox Copper SB is ontwikkeld om een veelzijdig maar elegant ontwerp te bieden voor zowel EV-rijders als commerciële parkeergelegenheden. De Copper SB heeft als enige een RFID-reader. Hiermee kan elke EV-bestuurder zijn auto opladen met een laadpas. In combinatie met het myWallbox-platform biedt de oplader een volledig scala aan functies. Met het backoffice systeem check je op elk moment van de dag onder meer de status van je oplader, gebruikers en energieverbruik te regelen.

Welke Wallbox is geschikt voor mijn auto?

Weet je niet zeker welke Wallbox geschikt is voor jou? De experts van ET-F helpen dagelijks mensen als jij bij het maken van de juiste keuze. We adviseren je graag over welke Wallbox het beste bij jouw situatie past. Onze adviseur neemt alle tijd voor je om samen met jou de beste laadpaal te selecteren. Klik hier om contact met ons op te nemen.

ET-F levert én installeert jouw Wallbox

Als je eenmaal een elektrische auto hebt, dan wil je die natuurlijk altijd kunnen opladen. Met een Wallbox heb je nergens omkijken meer naar. Zo focus jij je thuis op wat écht belangrijk is. Je bent altijd verzekerd van een volledig opgeladen auto wanneer je de volgende ochtend wakker wordt. Je elektrische auto opladen met een Wallbox aan huis is veilig, snel en voordelig.

Hierom kies je voor service van ET-F:

 • ET-F levert én installeert jouw laadpaal zodat jij nergens omkijken naar hebt;
 • Je krijgt altijd geheel vrijblijvend advies;
 • Je krijgt exclusief A-merk materialen in je installatie;
 • Jouw monteur heeft jarenlange kennis en ervaring in de elektrotechniek.
 • Ook voor gebruik met laadpas, ET-F is geregistreerd E-flux partner.
Arjan Faber
Eigenaar ET-F bij EnergieTechniek Friesland | + berichten

Arjan Faber heeft ruim 20+ jaar ervaring met elektrotechniek. Met ET-F richt hij zich op duurzame techniek en slimme oplossingen om woningen en bedrijfspanden duurzamer te maken.

Meer artikelen

jul 12 2024

Hoeveel gas verbruikt een cv-ketel per uur?

Een cv-ketel (centrale verwarming) is een essentieel onderdeel van elk huis, vooral tijdens de...
jun 04 2024

Single split airco vs multi split airco: wat is het verschil?

In het buitenland zijn airco's al lang een standaard. Je kent ze vast van de hotelkamer in...
Uitgelichte blogfoto duurzame energie
feb 29 2024

De toekomst van duurzame energie in huis

In een wereld waar klimaatverandering steeds meer invloed heeft op ons dagelijks leven, is de...
Airco onderhoud uitgelichte foto
feb 22 2024

Airco onderhoud huis: Zo blijft je huis koel en comfortabel

Het onderhouden van je airco met een buitenunit is essentieel voor de efficiëntie en levensduur...
feb 15 2024

Duurzaam je huis koelen en verwarmen met een airco op zonnepanelen

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, speelt het gebruik van hernieuwbare...
Laadpaal met zonnepanelen
feb 08 2024

Complete Gids voor een Laadpaal Thuis met Zonnepanelen

Stel je eens voor: je eigen auto, altijd opgeladen met zonne-energie van je eigen dak. Klinkt...
de voordelen en nadelen van het gebruik van een thuisaccu te illustreren.
feb 01 2024

Voordelen thuisaccu vs. nadelen thuisaccu

Stel je voor, jouw huis, volledig onafhankelijk van het stroomnet. Je inductie, elektrische auto...
Blog foto zonnepanelen rendabel
jan 25 2024

Zijn zonnepanelen nog rendabel in 2024?

Zonnepanelen ... Je ziet ze overal. Alle daken, met name in de nieuwbouw, hebben er zomaar tien op...
Blog foto Laadpas
jan 18 2024

Zo kies je de perfecte laadpas voor particulieren

Het belang van een goed Keuzeproces Met de toenemende populariteit van elektrische auto's wordt de...
Blog foto zonnepanelenb
jan 11 2024

Alles over gekleurde en doorzichtige zonnepanelen

Duurzaam wonen krijgt een innovatieve impuls met de introductie van transparante zonnepanelen....
Blog foto salderingsregeling
jan 04 2024

De Afbouw van de Salderingsregeling: Wat Betekent Dit voor Zonnepaneelbezitters en Duurzame Energie in Nederland?

Zonnepanelen: De Afbouw van de Salderingsregeling Iedereen met zonnepanelen kent de term vast: de...
Blog foto warmtepompboiler
dec 28 2023

Warmtepompen en Warmtepompboilers: Een Duurzame Revolutie in Huisverwarming en Warmwatervoorziening

Een warmtepomp is meer dan een verwarmingsapparaat; het is een revolutie in hoe we denken over...
Blog foto onderhoud zonnepanelen
dec 21 2023

Onderhoud van Zonnepanelen

Onderhoud Zonnepanelen: Tips van de installateur Zonnepanelen zijn een groene en duurzame...
Infrarood verwarming blog foto
dec 14 2023

Infraroodverwarming vs. traditionele verwarming

Infraroodverwarming of traditionele verwarming Bij het kiezen tussen infraroodverwarming en...
blog foto voor en nadelen Infrarood
dec 07 2023

Voor- en nadelen van infrarood verwarming

Voordelen Infrarood verwarming vs. de Nadelen Ervaar de toekomst van woningverwarming met...
Blog foto thuisbatterij
nov 30 2023

Van Aanschaf tot Afschrijving: Hoe Rendabel is een Thuisbatterij in 2023?

ET-F De Thuisbatterij: Hoe rendabel is de thuisaccu in 2023? In 2023 is de vraag naar duurzame...
Blog foto groepenkast
mei 30 2022

Veelgestelde vragen over jouw Groepenkast

In dit artikel geven we je uitleg over de meest gestelde vragen over de groepenkast in jouw...
Blog foto gas
mei 03 2022

Koken zonder gas met deze 5 alternatieven

Koken zonder gas is een tegenwoordig een hot item. De Nederlandse overheid wil de CO2-uitstoot...
blog foto rookmelder
okt 01 2021

Nieuwe wetgeving rookmelders in 2022

De regelgeving rondom het toepassen van rookmelders gaat veranderen in juli 2022. Rookmelders...